(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Kotlety na divoko
Potřebné ingredience
vepřové kotlety na plátky, sůl, olej, 2 cibule, žampióny čerstvé či mražené (plátky), vegeta, grilovací koření, kari koření, bazalka, mletá sladká paprika, pár kuliček černého celého pepře, pár kuliček nového koření, 3 bobkové listy, 300 g pikantní klobásy, 150 g anglické slaniny
Postup přípravy
Kotlety jemně naklepeme a mírně osolíme. Na pekáč vymazaný olejem rozložíme cibuli nakrájenou na kolečka a žampiony nakrájené na plátky.
Na cibuli a žampiony dáme plátky masa. Posypeme je vegetou, grilovacím i kari kořením, bazalkou a mletou paprikou. Mezi plátky masa rozložíme kuličky pepře, nové koření a bobkové listy. Nakonec povrch pokryjeme klobásou nakrájenou na tenká kolečka a plátky slaniny.
Maso lehce podlijeme vodou a přikryjeme. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 190 stupních asi 40 minut doměkka. Pak odkryjeme a necháme ještě asi 10 minut péct, aby se vytvořila kůrčička. Dobré jsou k tomu brambory, hranolky i rýže.
U nás je to jedno z nejoblíbenějších jídel, kombinace toho koření je vynikající :-)
Na cibuli a žampiony dáme plátky masa. Posypeme je vegetou, grilovacím i kari kořením, bazalkou a mletou paprikou. Mezi plátky masa rozložíme kuličky pepře, nové koření a bobkové listy. Nakonec povrch pokryjeme klobásou nakrájenou na tenká kolečka a plátky slaniny.
Maso lehce podlijeme vodou a přikryjeme. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 190 stupních asi 40 minut doměkka. Pak odkryjeme a necháme ještě asi 10 minut péct, aby se vytvořila kůrčička. Dobré jsou k tomu brambory, hranolky i rýže.
U nás je to jedno z nejoblíbenějších jídel, kombinace toho koření je vynikající :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé