(recept
si oblíbilo 16 návštěvníků)
Cuketová nádivka z celozrnného pečiva s tofu

Potřebné ingredience
Na menší pekáček: 1 středně velká cuketa, 2 kornspitze (nebo jiné celozrnné pečivo), 1/2 kostky česnekového tofu (lze použít i jiné), 2 vejce, mléko, čerstvé bylinky (petrželka, pažitka, bazalka,....), polohrubá mouka (dle potřeby) sůl, pepř
Postup přípravy
Pečivo, cuketu a tofu nakrájíme na malé kostičky a dáme do mísy. Asi ve 1/4 litru mléka rozmícháme 2 žloutky a nalijeme na směs v míse. Přidáme nasekané bylinky, osolíme, opepříme a dle potřeby buď přilijeme mléko nebo naopak zahustíme moukou. Nakonec lehce vmícháme ušlehaný sníh z bílků.
Pekáček vymažeme máslem, naneseme připravenou nádivku a pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.
Nádivka chutná teplá i studená k salátům nebo jen tak.
DOBROU CHUŤ!
Pekáček vymažeme máslem, naneseme připravenou nádivku a pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.
Nádivka chutná teplá i studená k salátům nebo jen tak.
DOBROU CHUŤ!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

kvítečko
(upraveno)
15. 7. 2010, 20:57
také vyzkouším
mám cukety


nahlásit

kalimera
(upraveno)
15. 7. 2010, 13:50
To bude dobrota
.


nahlásit

alfleila
(upraveno)
15. 7. 2010, 21:20
@kalimera
Mohu jenom doporučit - třeba k salátku je výborná!!


nahlásit
zuzka89
(upraveno)
15. 7. 2010, 13:36
mňam, kamarádka má většinou nadúrodu cuket, tak mi nabízí, pokud by se poštěstilo i letos, určitě zkusím Váš recept, vypadá moc pěkně

nahlásit

alfleila
(upraveno)
15. 7. 2010, 21:19
@zuzka89
Taky se nám jich letos hodně urodilo, tak vymýšlím co s nimi. Tohle je vděčný recept

nahlásit