(recept
si oblíbilo 19 návštěvníků)
JAHODOVÝ DŽEM
Potřebné ingredience
2 kg jahod, 2 balíčky želírovací cukr Dr. Oetker 2:1, Kyselina citronová 50g
Postup přípravy
Jahody opereme a rozkrájíme do velkého hrnce, použijeme výhradně bezvadné ovoce...v hrnci smícháme s oběma želírovacími cukry (připravovala jsem vše podle receptu na balíčku a je super), směs přivedeme k varu a krátce povaříme (asi 2-3 minuty), poté přisypáváme opatrně kyselinu citronovou podle chuti, pozor ať to nepřeženete, nedala jsem celý balíček!
Pokud je džem příliš hustý, přidáme kyselinu... zkusíme kapnout trochu na talířek a uvidíme jak ztuhne...
Plníme ještě horké do vymytých sklenic a zašroubujeme vyvařenými víčky, na chvilinku obrátíme každou skleničku dnem vzhůru, aby se zničily případné bakterie a plísně.
Pokud je džem příliš hustý, přidáme kyselinu... zkusíme kapnout trochu na talířek a uvidíme jak ztuhne...
Plníme ještě horké do vymytých sklenic a zašroubujeme vyvařenými víčky, na chvilinku obrátíme každou skleničku dnem vzhůru, aby se zničily případné bakterie a plísně.
Jahody nakrájíme do hrnce
smícháme s želírovacími cukry, podle toho, kolik kg ovoce máme
krátce povaříme, poté smícháme s kyselinou citronovou, uděláme zkoušku hustoty...
Plníme do vymytých sklenic, zavíčkujeme, chvilku převrátíme dnem vzhůru, můžeme převázat látkovými víčky.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lidare
(upraveno)
18. 6. 2015, 13:22
Marky Mar
(upraveno)
14. 6. 2015, 5:58
Dneska jdu na něj Akorát mám želír.cukr z Lidlu, tak snad to ničemu nevadí a džemík se povede
kjita
(upraveno)
10. 6. 2015, 11:48
Povedlo se na první pokus.Je krásně červená,jahody díky krátkému povaření neztratily nic ze své barvy ani chuti.Jen jsem je teda částečně projela ponorným mixerem. Mňam a díky za recept.