(recept
si oblíbilo 12 návštěvníků)
VEPŘOVÉ LEDVINKY NA SMETANĚ
Potřebné ingredience
3-4 Vepřové ledvinky,1 středně velká cibule,olej ,1-2 smetany (používám v kelímku polotučnou),2-4lžíce hladké mouky na zahuštění,kmín,sůl nebo podravka(polévkové koření)
Postup přípravy
Den předem si připravte ledvinky,které zbavte kanálků (já je rozpůlím a vykrajím část ledvinek bez kanálků),protože to musíte dělat kousek po kousku,tak rovnou budete mít ledvinky nakrájené na nudličky.,ty si přendáte do síta propláchněte pod tekoucí vodou a 2krát ještě spaříte vařící vodou.Ledvinky si dejte do misky a zalijte mlékem,aby byli ponořené,dejte do lednice do druhého dne (mléko zbaví ledvinky škodlivin).Tak a nejhorší práce je za Vámi.Druhý den ledvinky opláchněte pod tekoucí vodou(můžete ještě plolít vařící vodou).Cibuli si nakrájejte na drobno a nechte zpěnit na oleji.Přidejte kmín a ledvinky.Asi 1minutu restujte.Pak zalijte vodou,tak,aby byli ponořené.A nechte vařit asi 5-10minut. (POZOR BEZ POKLIČKY)Mezití si ve šlehačce rozmíchejte hl.mouku a vlijte na ledvinky.Pole toho kolik omáčky chcete můžete přidat i druhou šlehajdu,popřípadě ještě mléko.Opět vařte asi 5-10.(víc ne jinak ledviny budou tvrdé),radši spíše kratší dobu.Omáčku sudejte z plotny a dochuťte solí,či podravkou.Já dávám pouze podravku.Podávejte s knedlíky.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Sussan28
(upraveno)
26. 1. 2014, 13:44
dnes jsem vařila poprvé, podle Vašeho receptu nám moc chutnalo
račík
(upraveno)
1. 10. 2010, 16:28
Bezvadný recept!