(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Lehká brusinková šlehačková roláda bez mouky
Potřebné ingredience
Na korpus velkosti klasického plechu: 5 vajec, 5 lžic holandského kakaa, 5 rovných lžic moučk. cukru + 2 šlehačky 33%, max. 200g brusinkové (nebo klidně jiné) marmelády, želatinový ztužovač + (třeba) kiwi
Postup přípravy
Náplň: Ušlehat šlehačky, přilít marmeládu (pro jistotu extra pomixovat, aby byla hladká a tekutá), rozmíchat želatinový ztužovač ve 100ml vody a za stálého šlehání postupně nalít do marmeládovo-šlehačkové směsi. Dát částečně ztuhnout do chladničky (mezitím upéct korpus). Korpus: Žloutky s cukrem a kakaem utřít, stěrkou opatrně vmíchat sníh z bílků. Rozetřít na pečicí papír na plechu, péct 8min na cca 180 stupňů. Ihned po vytažení překlopit na čistou utěrku, stáhnout pečicí papír, nechat vychladnout. Roláda: Potřít náplní, zarolovat, ozdobit, dát ztuhnout do ledničky.
Marmeládu jsem použila brusinkovou z IKEA. Může jí být max. 200g, spolu se dvěma 250g-šlehačkami totiž želatinový ztužovač víc hmoty nezvládne, pytlík je na 700g hmoty.
Samozřejmě se dá roláda plnit jakoukoli lehkou náplní, viz jiné recepty.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
hanys77
(upraveno)
9. 10. 2010, 10:43
roládu bez mouky znám, je opravdu výborná, ale s brusinkovou šlehačkou musela být suprová
pimpas
(upraveno)
9. 10. 2010, 10:40