(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Rybízová buchta
Potřebné ingredience
Ingredience: 1 hrnek polohrubé mouky 1/2 hrnku krystalového cukru 1/2 prášku do pečiva 1/2 vanilkového cukru 7 dkg tuku 1/2 hrnku mléka 2 vejce miska rybízu moučkový cukr na posypání
Postup přípravy
Postup přípravy:
1. Nejprve zahřejeme troubu.
2. Rozpustíme si tuk a necháme ho trochu vychladnout. Nejprve si v robotu ušleháme sníh ze dvou bílků a dáme stranou do misky. Pak si do robotu dáme 2 žloutky, cukr, vanilkový cukr a necháme 1 minutu šlehat. Přidáme mouku, prášek do pečiva, rozpuštěný tuk, mléko a necháme šlehat 4 minuty. Nakonec přidáme ušlehaný sníh, který vmícháme pomalu vařečkou, aby byl koláč hodně nadýchaný (UŽ NEŠLEHÁME!!!).
3. Formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou, vlijeme těsto a navrch dáme hodně rybízu.
4. Pečeme v předehřáté troubě 20 minut a pak špejlí zjistíme, zda je moučník hotov.
5. Nakrájený moučník hodně posypeme práškovým cukrem
1. Nejprve zahřejeme troubu.
2. Rozpustíme si tuk a necháme ho trochu vychladnout. Nejprve si v robotu ušleháme sníh ze dvou bílků a dáme stranou do misky. Pak si do robotu dáme 2 žloutky, cukr, vanilkový cukr a necháme 1 minutu šlehat. Přidáme mouku, prášek do pečiva, rozpuštěný tuk, mléko a necháme šlehat 4 minuty. Nakonec přidáme ušlehaný sníh, který vmícháme pomalu vařečkou, aby byl koláč hodně nadýchaný (UŽ NEŠLEHÁME!!!).
3. Formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou, vlijeme těsto a navrch dáme hodně rybízu.
4. Pečeme v předehřáté troubě 20 minut a pak špejlí zjistíme, zda je moučník hotov.
5. Nakrájený moučník hodně posypeme práškovým cukrem
ze surovin uděláme těsto
těsto nalijeme do pekáče ,předem vimazaný,nebo pečící papír
na vrch dáme rybíz
a můžeme podávat
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Verci
(upraveno)
25. 7. 2010, 18:15
Hlavně pořádně VIMAZAT
pavliiina
(upraveno)
19. 7. 2010, 9:31
rychlá a moc dobrá, akorát strašně rychle snězená