(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Banány v pařížském krému schované v marcipánu
Potřebné ingredience
2 šlehačky 33%, 100g másla, 2 čokolády na vaření Orion, může být 100g moučkového cukru, 2 dcl mléka a 1 želatina Dr. Oetker.
4 velké banány.
Marcipánová hmota podle receptů tady z MMB.
Postup přípravy
Vnitřek - dvě šlehačky 33% svařené se dvěma čokoládami na vaření, 100g másla a 100g práškového cukru, ale příště to udělám bez cukru! Vychlazeno do druhého dne a do vyšlehaného krému se přidá 2dcl mléka, ve kterém se rozpustí 1 sáček želatiny Dr. Oetker. Mléko nesmí být horké, když se lije do krému! Pořádně míchejte, až začne mléko houstnout, nalít do krému Pořádně zamíchat a nalít 1/2 do formy vyložené jemnou potr. folií. Pracujte co nejrychleji, tuhne to docela rychle. Na hmotu položit Bebe sušky a přitlačit, aby si to pořádně sedlo. Na sušky poklademe podélně rozkrojené banány po celé ploše, a na to zbytek krému. Na krém zase sušenky, a zase přitlačit, aby si to pořádně sedlo. No a nechala jsem to den v lednici, a protože to nebylo úhledné podle mých představ, schovalal jsem to do marcipánové hmoty.
Recept na banány v pařížském krému jsem okoukala u paní Marcelky Kryštofíkové na slovenském mimibazaru.
Recept na banány v pařížském krému jsem okoukala u paní Marcelky Kryštofíkové na slovenském mimibazaru.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Auča
(upraveno)
4. 10. 2008, 21:59
Ti to někdo zakázal??
babubabu
(upraveno)
19. 10. 2007, 9:48
byla to ňamka, škoda, že si člověk nemohl dát víc!!