(recept
si oblíbilo 17 návštěvníků)
Přesnídávka
Potřebné ingredience
4kg očištěných jablek , 1 kg ovoce zbaveného slupek a pecek - nejlepší jsou broskve,meruňky,jahody,maliny,borůvky,hrušky,banány,pro malé děti i mrkev -dáme jí pouze 0,5 kg protože je suchá , 2,5l vody , 3 vanilkové pudinkové prášky-pro lepší chuť můžeme použít pudink s příchutí použitého ovoce , 0,5kg cukru
Postup přípravy
Jablka spolu s jedním druhem ovoce a 2 l vody uvaříme doměka.S vrchu sebereme řídké a dáme do jiného hrnce vařit,přidáme pudinky rozmíchané v půl litru vody a necháme přejít varem.Přídáme to k uvařenému ovoci,přisypeme cukr a po vychladnutí vše umixujeme.Nalijeme do skleniček a sterilujeme asi 25min při 85°C.Z tohoto množství máme asi 30 skleniček.U nás je jich ale míň,sotva skončím,sesypou se na mě děti a všechny chtějí hned ochutnat.V létě naplním kelímky přesnídávkou a dám ji do mrazáku.Vzniklá dřeň má u dětí také velký úspěch. 2.varianta je vhodná pro děti od 6.měsíce do 1 roku -místo cukru použijeme cukr hroznový(glukopur) a místo pudinku stejné množství kukuřičného nebo bramborového škrobu.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
inka
(upraveno)
2. 9. 2006, 23:24
Blani, dnes jsem uvařila, ještě steriluju. Je opravdu moc moc dobrá, už jsme s Terezkou ochutnaly. Měla jsem hrušky a jabka se mi úplně rozvařila, takže jsem musela pudink zavařit do té kaše, nic řídké na vrchu nezůstalo. Ještě jednou díky za receptík, Inka
Casablanka
(upraveno)
4. 9. 2006, 11:24
@inka
Já jablka a ovoce vařím do změknutí,nemusí to být na kaši,stejně se to bude mixovat.Asi záleží na druhu jablek,některá,hlavně ta letní a ranná ,se rádi rozvářejí,protože mají hodně vody a málo dřeně.Minulý týden jsem také dělala hruškovou a byla opravdu vynikající,tenhle týden se ještě chystám na broskvovou.Přez léto,kdy nebyla žádná jablka,ale zato chuť,mi děti "vybílily" police s přesnídávkou(manžel jim také vydatně pomáhal).
ADULIK
(upraveno)
25. 7. 2006, 14:55
včera jsem udělala první dávku přesnidávky s meruňkami je opravdu moc dobrá. V zimě se bude hodit
Casablanka
(upraveno)
26. 7. 2006, 11:54
@ADULIK
U nás se jí nejen v zimě.Teď přes léto ji dávám do mrazáku na dřeň a do lednice,v tomhle horku mi děti nechtějí jíst,ale vychlazenou přesnídávku si dají rádi vždycky.Velký úspěch má u nás také přesnídávka jahodová a broskvová.