Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

ČOKOLÁDOVÝ VLÁČNÝ DORTÍK S HRUŠKAMA, pro milovníky hořké čokolády :-)

0.0
ČOKOLÁDOVÝ VLÁČNÝ DORTÍK S HRUŠKAMA, pro milovníky hořké čokolády :-)

Potřebné ingredience

85 g másla, hrubá mouka na vysypání formy, 85 g 60 % čokolády (sehnala jsem pouze 70 % od Lindt) , 1 llžíce brandy (může být i rum), 3 vejce, 85 g zlatého třtinového cukru, 85 g lískových oříšků - nasucho opražených a namletých nebo najemno nasekaných, 4 velmi měkké hrušky, moučkový cukr na posypání

Postup přípravy

Dortovou formu o průměru 26 cm (já mám 24 a šlo to taky :-)) vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Troubu předehřejte na 180 stupňů. Čokoládu nalámejte do rendlíku, přidejte k ní máslo, posaďte na druhý rendlík s vroucí vodou a nechte rozpustit. Sejměte z ohně, vmíchejte brandy či rum a nechte zchladnout.
Žloutky vymíchejte s cukrem do běla a pak je spolu s lískovými oříšky přidejte k čokoládové hmotě. Po částech přidejte i bílky ušlehané dotuha.
Směsí naplňte formu a navrch dejte oloupané a přepůlené hrušky - řeznou stranou dolů - a pečte 40 minut. Nechte zchladnout a podávejte pocukrované.

DOBROU CHUŤ, nezbyde vám ani drobeček. :-)

OBMĚNA: stejně dobrý bude dort i s půlkami meruněk nebo broskví, případně s borůvkami. Jen musíte počítat s tím, že propadnou ke dnu.


Recept vyzkoušen, upečen a doporučen dle časopisu Albert.

ROZPUŠTĚNÍ ČOKOLÁDY S MÁSLEM.

BÍLIKY A ŽLOUTKY S TŘTINOVÝM CUKREM

ZLATÝ TŘTINOVÝ CUKR A RUM (ALBERT)

VMÍCHÁNÍ CUKRU S OŘÍŠKY DO ČOKOLÁDY

POSTUPNĚ PŘIMÍCHAT TUHÝ SNÍH

VŠECHNY INGREDIENCE SMÍCHÁNY A NALITY DO FORMY VYMAZANÉ MÁSLEM A HRUBOU MOUKOU

TĚSTO A NA NĚM HRUŠKY ROZPŮLENÉ A POKLADENÉ ŘEZNOU STRANOU DOLŮ.
ŠUP S TÍM DO PŘEDEHŘÁTÉ TROUBY NA 180 STUPŇŮ A NA 40 MINUT.

UPEČENÝ DORTÍK.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie