(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Slané housky Jitky Farské
Potřebné ingredience
50 dkg polohrubé mouky,1 lžička cukru,3 dkg čerstvého droždí,1 vejce,5 dkg rozpuštěného másla nebo hery,cca 2 dl mléka,sůl,1 bílek na potření,hrubá sůl,kmín na posypání
Postup přípravy
Z droždí,5 lžic vlažného mléka,cukru a 3 lžic mouky připravíme kvásek.Do mísy prosejeme mouku,osolíme,přidáme vykynutý kvásek,zbylé mléko,vejce a vlahé máslo nebo heru.Vypracujeme tužší těsto,které necháme na teplém místě vykynout.Na pomoučeném vále uděláme ze zkynutého těsta dlouhý úzký váleček,který nakrájíme na stejné dílky o hmotnosti cca 10 g.Z každého dílku vyválíme krátké praménky a vždy ze tří upleteme houstičku.Upletené houstičky klademe na plech vyložený pečícím papírem,potřeme rozšlehaným bílkem a posypeme solí a kmínem.Bez dalšího kynutí pečeme v dobře vyhřáté troubě asi 15-20 minut při teplotě 180 st.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
petrulka
(upraveno)
24. 9. 2011, 18:40
super houstičky