(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Krakonošovo tajemství
Potřebné ingredience
4 plátky krkovice , sůl , pepř , 250 g brambor ,1 cibule , 8 plátků anglické slaniny , 3 nakládané okurky , 1 lžíce oleje , 4 lžíce hořčice nebo kečupu, jak kdo má rád , tymián na ozdobu
Postup přípravy
Plátky krkovice po obou stranách naklepeme,osolíme,opepříme. Brambory s cibulí oloupeme a nakrájejíme na tenké plátky. Plátky anglické slaniny překrájíme na menší kousky. Kyselé okurky necháme okapat od nálevu a nakrájíme na tenká kolečka. Vezmeme kus alobalu a nastříháme na velké obdélníky. Potřeme je olejem a poklademe plátky brambor, na ně položíme krkovičku a potřeme hořčičí nebo kečupem,pak maso poklademe plátky cibule. Nakonec na každou porci rozdělíme slaninu a okurky. Naplněný alobal dobře zabalíme,aby během pečení nevytekla štáva,balíčky položíme na plech a pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 180°Cpřibližně 40 minut. Hotový pokrm před podáváním ozdobíme snítkou tymiánu.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé