Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

Smetanovo-tvarohový osvěžující řez-velmi rychlý!!

0.0
Smetanovo-tvarohový osvěžující řez-velmi rychlý!!

Potřebné ingredience

4 vajíčka, 20 dkg cukru, 20 dkg polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1 dcl. oleje, 1 dcl vody. 1 tvaroh, 1 zakysaná smetana, 1 smetana ke šlehání, 1 ztužovač šlehačky, 1 vanil. cukr, želatina do dortů od dr. Oetkera. čerstvé nebo i kompotované ovoce, Červené dortové želé

Postup přípravy

Těsto:
4 vajíčka, 20 dkg cukru, 20 dkg polohrubé mouky (já jsem část mouky nahradila pohankovou a bylo to supr) 1 prášek do pečiva, 1 dcl oleje, 1 dcl vody - vyšleháme, upečeme a necháme vychladnout.
Smetanovo-tvarohový krém:
1 tvaroh (jaký kdo má rád-polotučný nebo nízkotučný), 1 smetana ke šlehání, 1 ztužovač, cukr dle chuti, 1 vanilkový cukr, 1 kysaná smetana a želatina do dortů od dr.Oetkera (za studena).
Vyšlehám tvaroh, smetanu, ztužovač a cukry, vmíchám zakysanou smetanu a nakonec instatní želatinu rozmíchanou dle návodu (cca 1 dcl-dala jsem jen polovinu, nemusí být vůbec, ale líp se to pak krájí) v malé mističce. Naliju na vychladé těsto, poklademe nejlépe čerstvým ovocem a zajilejeme červenou dortovou želatinou. Vychladíme a podáváme. Je velice jemný, smetanový - vynikající a ještě velmi rychlý!!!

na plechu

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

ina09 5. 7. 2010, 20:45
(clamp) (clamp) vypadá báječně určitě vyzkouším ^o)
darinka30 5. 7. 2010, 20:32
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie