(recept
si oblíbilo 90 návštěvníků)
Výborné řezy jako tiramisu!
Potřebné ingredience
Těsto: 1 hera, 25 dkg moučkového cukru, 6 žloutků, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, 25 dkg hladké mouky, sníh ze 6 bílků Směs na polití buchty: Uvaříme si 1/4 l rozpustné kávy necháme trochu vychladnout, 2 lžíce kakaa (nebo granka), 3 lžíce moučkového cukru, 1 lžíce rumu, vše promícháme v řídkou směs Smetanový krém: 2-3 šlehačky na šlehání, 2 ks ztužovač šlehačky (smeta-fix), 1 zakysaná smetana (200g), 2 lžíce moučkového cukru, granko na posypání šlehačky
Postup přípravy
Nejdříve připravíme těsto, vyšleháme heru s moučkovým cukrem, přidáme žloutky, vanilkový cukr, mouku, prášek do pečiva a opatrně vmícháme sníh z bílků. Upečeme na vyšším pekáci, po upečení ihned propícháme dírky (dávám dvě špejle k sobě) a hodně hustě propícháme po celé buchtě, pak necháme trochu vystydnout.
Uděláme si směs na polití a polijeme lžící celou buchtu, směs se zapije do dírek a proteče buchtou, pak necháme úplně vystydnout.
Ušleháme šlehačky s cukrem a ztužovačem, přidáme zakysanou smetanu, natřeme na buchtu a posypeme grankem.
Je nejlepší, když se udělá den předem, jsou opravdu výtečné, vždy se po nich jen zapráší.
Uděláme si směs na polití a polijeme lžící celou buchtu, směs se zapije do dírek a proteče buchtou, pak necháme úplně vystydnout.
Ušleháme šlehačky s cukrem a ztužovačem, přidáme zakysanou smetanu, natřeme na buchtu a posypeme grankem.
Je nejlepší, když se udělá den předem, jsou opravdu výtečné, vždy se po nich jen zapráší.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
shopamania
(upraveno)
16. 9. 2017, 13:55
srneckova
(upraveno)
15. 9. 2017, 20:33
to musím vyzkoušet
tetakniha
(upraveno)
14. 9. 2017, 20:36
Hledám moučník na víkend, tenhle bude super
P.A.V.L.A
(upraveno)
20. 11. 2014, 16:37
anunyta
(upraveno)
20. 11. 2014, 12:26
Waů tak to neznám a musím udělat
ve-ronika
(upraveno)
8. 11. 2010, 19:05
Chtěla bych upéct tyto řezy, vypadají výborně. Jen mě napadlo,nešlo by udělat jednodušší těsto? třeba hrníčkový piškot? Nezkoušel někdo?
Zannny
(upraveno)
30. 10. 2010, 13:42
Tak už jsem je pekla několikrát.....a i několik rodin kolem mě....a má to ohromný úspěch.... Zítra přijedou tetky na dušičky....a peču opět Díky moc za inspiraci
Martafonek
(upraveno)
6. 9. 2010, 18:43
tééééda fakt dobrota jak chutná druhý den se už asi nedozvím ,možná tak při druhém pokusu jednoduché rychlé a fakt dobré ,děkuji za bezva recept určitě doporučím dál
andílek13
(upraveno)
7. 9. 2010, 10:09
@Martafonek
Nechte si chutnat, třeba příště ochutnáte i druhý den
ufobaba
(upraveno)
6. 9. 2010, 10:43
Dobrý den Marti v sobotu jsem vyzkoušela vaše řezy a jsou jednoduše super . Jen se po nich zaprášilo určitě jsme nedělali naposledy...díky za príma receptík Martina
andílek13
(upraveno)
7. 9. 2010, 10:09
@ufobaba
Jsem ráda, že tak chutnaly u nás je to opravdu oblíbený receptík
Zannny
(upraveno)
3. 9. 2010, 11:02
Vyhlídla jsem si Váš receptík , vypadá úžasně....chci se jen pro jistotu zeptat....plech vymazáváte a vysypáváte nebo používáte pečící papír?
andílek13
(upraveno)
7. 9. 2010, 10:08
@Zannny
Žanetko já většinou dávám pečící papír, ale když vymažete a vysypete tak nic nezkazíte
žabada
(upraveno)
3. 9. 2010, 10:11
po takové chvále je také musím upést vypadají mňamkově
zeldam
(upraveno)
7. 8. 2010, 23:02
fantastickééééééééééééééééé tento týždeň som robila už 2x!!!!!!
andílek13
(upraveno)
10. 8. 2010, 19:59
@zeldam
Zuzko taky to u nás tak bývá, nechte si chutnat
innael
(upraveno)
7. 8. 2010, 18:26
Marti, tak tohle je bomba!!! Zítra máme takové malé rodinné posezeníčko, tak beru řezy s sebou. Díky za recept
andílek13
(upraveno)
10. 8. 2010, 19:59
@innael
Šárko uvidíte, že budou všem chutnat u nás jsou opravdu velmi oblíbené
Kyzluska
(upraveno)
1. 8. 2010, 20:59
Vyzkoušeno, snězeno, chváleno, zařazeno mezi oblíbené a určitě jsem nedělala naposledy. Příště jen možná zkusím krém z tiramisu s pomazánkovým máslem+šlehačka. díky za receptík!!!! Iveta
Jarmila1
(upraveno)
31. 7. 2010, 11:30
vyzerajú dobre
trala
(upraveno)
30. 7. 2010, 21:14
růžík
(upraveno)
24. 7. 2010, 14:05
Vypadají výborně určitě vyzkouším
mazlíci
(upraveno)
9. 7. 2010, 19:07
Dnes jsem pekla a opravdu mohu všem jen doporučit. Škoda, že je ale neochutnám den odležené, už totiž nejsou.
andílek13
(upraveno)
9. 7. 2010, 22:59
@mazlíci
Petro u nás je to samé, jen jednou jsem je uchránila do druhého dne, to jsem byla sama doma Peču je poměrně často a zatím každý kdo ochutnal tak moc chválil
jajulik
(upraveno)
5. 7. 2010, 20:42