(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
Zelňáky podle mé tchýně jsou opravdu moc dobré
Potřebné ingredience
500g kysané zelí
300g škvarky
300g hladká mouka
200g polohrubé mouky
sůl ,pepř a kmín kde chuti
Postup přípravy
Škvary a zelí semeleme na masovém mlýnku .Do mouky přidáme zelí, škvarky, sůl, kmín a to vše zpracujeme na těsto. To pak vyválíme na plát asi 1,5 cm silný, z něj vykrajujeme čtverečky , která klademe na vymaštěný plech. Pečeme v troubě při teplotě 200°C asi 25 minut (do růžova).
Těsto
x
x
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
babuleEva
(upraveno)
23. 9. 2011, 22:08
Tyto zelnáky dělám už několik let, při žádné oslavě u nás nemohou chybět. Jsou výborné jak k pivu, tak i k vínečku. Zelí krájím na malé kousky, ale příště určitě zkusím namlít, bude to rychlejší.
nahlásit
hvezda11
(upraveno)
17. 9. 2011, 19:05
Musím moc pochválit Váš recept,právě jsme dopekli a jsou mňamózní a nedokážeme počkat,až vychladnou.Budu dělat opravdu často .Děkuji.
nahlásit
manos
(upraveno)
18. 12. 2010, 10:59
škvarky jsou typická ingredience pro bezmasá jídla
nahlásit
Handulka0
(upraveno)
6. 7. 2010, 20:28
Dělá je moje kamárádka jsou
nahlásit
vikinka1
(upraveno)
5. 7. 2010, 12:34
Zní to dobře prosím vás a jak se to podává?? Myslím studené, teplé nebo jako příloha?? Moc děkuji a určitě vyzkouším
nahlásit
tomtyna
(upraveno)
5. 7. 2010, 12:36
@vikinka1
Lucko podávají se studené
nahlásit