Srdce jen tak ke kafi
Potřebné ingredience
Poprvé jsem upekla "korpus, který mě nikdy nezklamal" a musím jen doporučit! Je nádherně vysoký a chuťově vynikající! Jsem totiž zklamaná, že mramorovaný korpus od onasi, který jsem si zvykla péct a který, když se podaří, je velice vynikající, že se jednou podaří a jednou ne...četla jsem, že i ostatní pekařinky s tím mají tento problém, tudíž jsem hledala jiný recept, až mi padl do oka tento. Příště vyzkouším mramorovat a dám vědět. 1. vrstva - vanilkový krém + mandarinky, 2. vrstva - vanilk. krém s příchutí vaječného koňaku + banány, potahovka dle onasi. Doplňuji na přání recept na tento korpus. Děkuji tímto autorce receptu, že mi ho dovolila zveřejnit tady na tomto fóru. Korpus, který mě nikdy nezklamal dle Lenky alias "legr" Suroviny: * 150g hladké mouky * 150g polohrubé mouky * 200g cukru * 5 vajec * 1/2 skleničky (cca 1dcl) vody * 1/2 skleničky oleje * 1 prášek do pečiva * 1 vanilk. cukr
Postup přípravy
Postup na korpus:
- žloutky ušleháme s cukrem, za stálého šlehání přidáme olej a vodu
- postupně zašleháme obě mouky smíchané s práškem do pečiva
- když je to hodně husté, že to sotva utáhnou metly, přidám trochu vody nebo oleje nebo obojího
- nakonec zamíchat ručně sníh z bílků
- pečeme na 180-200stupňů
Pozn.:
Když dělám kakaovou nebo oříškovou obměnu, tak dám méně mouky podle množství kakaa nebo oříšků.
Množství vystačí na kulatou formu pr. 22cm (potom lze až 3x prokrojit) a nebo na větší plech 1xprokrojit.
Není to takový ten suchý korpus, co škrábe v krku, zatím měl vždy úspěch.
detail vzorečku ,-)
Poprvé jsem zkusila skládané boky ,-)
Na řezu.
Upečený korpus.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé