Jahodový šlehačkový dort
Potřebné ingredience
Korpus (forma cca 22cm průměr): 3 vejce, 3 vrchovaté lžíce polohr. mouky, 3 rovné lžíce cukru moučka, 1.5 lžíce oleje, necelá lžička PDP/2 šlehačky 33%, 200g jahodové marmelády anebo směsi marmelády a oslazených rozmixovaných jahod, želatinový ztužovač+jahody+šlehačka se ztužovačem+příp. želé ze šťávy z jahodového kompotu
Postup přípravy
Část marmelády do náplně jsem nahradila jahodami, dosladila vanilkovým cukrem, vpravo jahody odložené na ozdobu.
Náplň: Ušlehat šlehačky, do nich vešlehat marmeládu nebo jahodovou směs a nakonec ještě želatinový ztužovač rozmíchaný ve vodě.
Stačí nechat vychladit a nazdobit.
Foto na řezu bohužel není, dort byl na rozloučení do školky.
Totéž, jen pokladeno plátky jahod a přelito želé.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé