(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Jahodový dort na plech
Potřebné ingredience
Na těsto: 6ks vajec * 25dkg cukru * 15dkg hrubé mouky * 15dkg hladké mouky * 1ks prášku do pečiva * 6 lžic rozmixovaných jahod. Na krém: 1celé máslo * 20dkg cukru * 400ml rozmixovaných jahod * jahodový pudink - prášek
Postup přípravy
Upečeme si "piškot" - 6ks žloutků utřeme s 25dkg cukru moučka, pak přidáme mouky+ prdopeč + 6 lžic rozmixovaných jahod a nakonec ušlehaný sníh z 6ks bílků. Vlijeme na vymazaný a vysypaný (já vyzkoušela i nalít na pečící papír a paráda) plech a dáme péct do trouby na cca 20-25minut při 180°C (vyzkoušíme špejlí). Necháme vychladnout a mezitím si uvaříme krém. Povolené máslo utřeme s cukrem. Pak si rozmixujeme 400ml jahod ( já osobně odvážila cca 400g - já je nejdříve rozmačkala a až poté mixovala), do jahod zamícháme jahodový pudink-prášek a uvaříme z toho (za stálého míchání- pozor, rádo se to připaluje)"jahodový pudink. Necháme vychladnout a pak zamícháme do másla s cukrem. Těsto opatrně rozkrojíme podélně a natřeme krém. Dáme vychladit do lednice. Buchta je nejlepší právě správně vychlazená. Buchta je krásně nadýchaná a krém je výborný- zvláštní sladkokyselá chuť jahod. Recept mám od kolegyně, která nám buchtu upekla do práce a byla opravdu hned pryč.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
ivaja
(upraveno)
16. 8. 2010, 21:44
Tak odzkoušený i krém z rozmrazených borůvek a taky perfektní,jen pudink jsem dala vanilkový.
Paluna
(upraveno)
24. 8. 2010, 8:29
@ivaja
Ivetko,tak to je super - máme taky zamražené borůvky, tak budu tvořit. Díky a mějte se
ivča45
(upraveno)
8. 7. 2010, 22:03
Dají se použít i mražené nebo kompotované jahody?
Paluna
(upraveno)
9. 7. 2010, 14:01
@ivča45
Nevím, nezkoušela jsem...možná tak mražené-rozmražené, ale kompot asi ne...
ivaja
(upraveno)
8. 7. 2010, 21:31
Tak upečeno a krém je perfektní,jsem hodně nadšená,budu ho používat i do rolády a až budu mít borůvky,vyzkouším i z nich.
Paluna
(upraveno)
9. 7. 2010, 14:00
@ivaja
Máte pravdu, ten krém je prostě senzační
ivaja
(upraveno)
1. 7. 2010, 21:51
vypadají úžasně,akorát se děsím prořezávání toho piškotu.
Paluna
(upraveno)
2. 7. 2010, 7:36
@ivaja
Ivetko nebojte - já z toho měla strach, ale šlo to krásně
smops
(upraveno)
30. 6. 2010, 13:18
Tak toto je .Peče mi vždy babička,protože já neumím ten krém.Už se mi toitž párkrát zdrcnul
Paluna
(upraveno)
30. 6. 2010, 15:47
@smops
Tak já pekla jednou, o víkendu budu péct podruhé, tak snad bude opět
Hnědovláska
(upraveno)
30. 6. 2010, 12:55
Pavlínko,vypadá to na mňamku
Paluna
(upraveno)
30. 6. 2010, 15:52
@Hnědovláska
Jani, věřte, že je to moc velká ňamina Prošla kritickým sítem ochutnávačů (rodičů mých i přítelových a dalšího příbuzenstva) a opravdu byla během chvíle snězena ba přímo.....
milášek
(upraveno)
30. 6. 2010, 9:08
Pavlínko, prosim vás, kam s těmi 6 lžícemi rozmixovaných jahod? V postupu je nikde nevidím. Chystám se ji dneska upéct, už se těším
Paluna
(upraveno)
30. 6. 2010, 15:49
@milášek
Zdeni, moc se omlouvám, já jsem zapomněla - těch 6 lžic jahod jde též do těsta - má to pak takovou barvu, jako by v tom byly ořechy.... Už to hned napravuji Ať se Vám povede
mon-cheeris
(upraveno)
29. 6. 2010, 23:21
zítra zkusím děkuji Lenča
Paluna
(upraveno)
30. 6. 2010, 8:37
@mon-cheeris
Tak dejte vědět, zda se povedlo (určitě) a zda chutnalo (doufám, že jo)