Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Jahodový dort na plech

0.0
Jahodový dort na plech

Potřebné ingredience

Na těsto: 6ks vajec * 25dkg cukru * 15dkg hrubé mouky * 15dkg hladké mouky * 1ks prášku do pečiva * 6 lžic rozmixovaných jahod. Na krém: 1celé máslo * 20dkg cukru * 400ml rozmixovaných jahod * jahodový pudink - prášek

Postup přípravy

Upečeme si "piškot" - 6ks žloutků utřeme s 25dkg cukru moučka, pak přidáme mouky+ prdopeč + 6 lžic rozmixovaných jahod a nakonec ušlehaný sníh z 6ks bílků. Vlijeme na vymazaný a vysypaný (já vyzkoušela i nalít na pečící papír a paráda) plech a dáme péct do trouby na cca 20-25minut při 180°C (vyzkoušíme špejlí). Necháme vychladnout a mezitím si uvaříme krém. Povolené máslo utřeme s cukrem. Pak si rozmixujeme 400ml jahod ( já osobně odvážila cca 400g - já je nejdříve rozmačkala a až poté mixovala), do jahod zamícháme jahodový pudink-prášek a uvaříme z toho (za stálého míchání- pozor, rádo se to připaluje)"jahodový pudink. Necháme vychladnout a pak zamícháme do másla s cukrem. Těsto opatrně rozkrojíme podélně a natřeme krém. Dáme vychladit do lednice. Buchta je nejlepší právě správně vychlazená. Buchta je krásně nadýchaná a krém je výborný- zvláštní sladkokyselá chuť jahod. Recept mám od kolegyně, která nám buchtu upekla do práce a byla opravdu hned pryč.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

ivaja 16. 8. 2010, 21:44
Tak odzkoušený i krém z rozmrazených borůvek a taky perfektní,jen pudink jsem dala vanilkový.
Paluna 24. 8. 2010, 8:29
@ivaja Ivetko,tak to je super - máme taky zamražené borůvky, tak budu tvořit. Díky a mějte se (L) (L)
ivča45 8. 7. 2010, 22:03
Dají se použít i mražené nebo kompotované jahody?
Paluna 9. 7. 2010, 14:01
@ivča45 Nevím, nezkoušela jsem...možná tak mražené-rozmražené, ale kompot asi ne... (L)
ivaja 8. 7. 2010, 21:31
Tak upečeno a krém je perfektní,jsem hodně nadšená,budu ho používat i do rolády a až budu mít borůvky,vyzkouším i z nich. (Y)
Paluna 9. 7. 2010, 14:00
@ivaja Máte pravdu, ten krém je prostě senzační (L) (L) (L) (L)
ivaja 1. 7. 2010, 21:51
vypadají úžasně,akorát se děsím prořezávání toho piškotu.
Paluna 2. 7. 2010, 7:36
@ivaja Ivetko nebojte - já z toho měla strach, ale šlo to krásně (L) (L)
smops 30. 6. 2010, 13:18
Tak toto je (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic).Peče mi vždy babička,protože já neumím ten krém.Už se mi toitž párkrát zdrcnul ,-) ,-) ,-) ,-) ,-)
Paluna 30. 6. 2010, 15:47
@smops (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) Tak já pekla jednou, o víkendu budu péct podruhé, tak snad bude opět (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (L) (L)
Hnědovláska 30. 6. 2010, 12:55
Pavlínko,vypadá to na mňamku (child1) (child1) (child1)
Paluna 30. 6. 2010, 15:52
@Hnědovláska Jani, věřte, že je to moc velká ňamina (zajic) (zajic) (zajic) Prošla kritickým sítem ochutnávačů (rodičů mých i přítelových a dalšího příbuzenstva) a opravdu byla během chvíle snězena ba přímo.....
milášek 30. 6. 2010, 9:08
Pavlínko, prosim vás, kam s těmi 6 lžícemi rozmixovaných jahod? *-) V postupu je nikde nevidím. Chystám se ji dneska upéct, už se těším |:o) |:o) |:o)
Paluna 30. 6. 2010, 15:49
@milášek Zdeni, moc se omlouvám, já jsem zapomněla - těch 6 lžic jahod jde též do těsta - má to pak takovou barvu, jako by v tom byly ořechy.... Už to hned napravuji (L) (L) (L) (L) (L) Ať se Vám povede (Y) (Y)
mon-cheeris 29. 6. 2010, 23:21
^o) ^o)zítra zkusím děkuji (^) (L) (L) (L) Lenča
Paluna 30. 6. 2010, 8:37
@mon-cheeris Tak dejte vědět, zda se povedlo (určitě) a zda chutnalo (doufám, že jo) (L) (L) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie