(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Chobotnicky "in umido"
Potřebné ingredience
1 kg chobotnicek a polypu(sepie,kalamary) * 1 cibule * 1 mrkev * 3 strouzky cesneku * petrzelka * 400 g rajcatek(nebo konzerva) *100 g cernych oliv * bile vino * olivovy olej
Postup přípravy
Ocistit a omyt chobotnicky,u vetsich oddelit hlavu od chapadel.Nechat okapat.
Nakrajet cibuli a mrkev,cesnek rozpulit,vse dat na hlubokou panev a pridat cast petrzelky a 4 lzice oleje a vse osmazime na mirnem plameni.
Pridame chobotnicky,chvilku opeceme a zastrikneme vinem(asi pul sklenicky).Pridame rajcatka a olivy rozkrojene na pul.Varime asi 30 minut.Hotove posypeme petrzelkou.Kdo chce muze osolit a opeprit.Ja uz nedochucovala.
Takto pripravene chobotnicky muzeme posypat strouhankou a petrzelkou a zapect v troube na 200° asi 10 minut.
Pokud nemame cerstve,muzeme klidne pouzit mrazene chobotnicky.
Nakrajet cibuli a mrkev,cesnek rozpulit,vse dat na hlubokou panev a pridat cast petrzelky a 4 lzice oleje a vse osmazime na mirnem plameni.
Pridame chobotnicky,chvilku opeceme a zastrikneme vinem(asi pul sklenicky).Pridame rajcatka a olivy rozkrojene na pul.Varime asi 30 minut.Hotove posypeme petrzelkou.Kdo chce muze osolit a opeprit.Ja uz nedochucovala.
Takto pripravene chobotnicky muzeme posypat strouhankou a petrzelkou a zapect v troube na 200° asi 10 minut.
Pokud nemame cerstve,muzeme klidne pouzit mrazene chobotnicky.
zeleninu osmazime
nakrajime rajcatka a olivy
omyjeme a nechame okapat chobotnicky
na osmazenou zeleninu pridame chobotnicky a opekame par minutek
pak zastrikneme vinem a pridame rajcatka a olivy a varime 30 minut
hotove posypeme petrzelkou
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
s.sotkova
(upraveno)
23. 8. 2015, 9:09
Vypadá to úžasně, prosím, kde kupujete mořské potvůrky?
mirri 76
(upraveno)
23. 8. 2015, 11:45
@s.sotkova
Simono,ziju v Italii,takze s prodejnou neporadim.Kupuji pouze cerstve,ale urcite to pujde i z mrazenych sepii...