Zobrazit přihlášovací formulář

Ryby a dary moře

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Chobotnicky "in umido"

0.0
Chobotnicky "in umido"

Potřebné ingredience

1 kg chobotnicek a polypu(sepie,kalamary) * 1 cibule * 1 mrkev * 3 strouzky cesneku * petrzelka * 400 g rajcatek(nebo konzerva) *100 g cernych oliv * bile vino * olivovy olej

Postup přípravy

Ocistit a omyt chobotnicky,u vetsich oddelit hlavu od chapadel.Nechat okapat.
Nakrajet cibuli a mrkev,cesnek rozpulit,vse dat na hlubokou panev a pridat cast petrzelky a 4 lzice oleje a vse osmazime na mirnem plameni.
Pridame chobotnicky,chvilku opeceme a zastrikneme vinem(asi pul sklenicky).Pridame rajcatka a olivy rozkrojene na pul.Varime asi 30 minut.Hotove posypeme petrzelkou.Kdo chce muze osolit a opeprit.Ja uz nedochucovala.

Takto pripravene chobotnicky muzeme posypat strouhankou a petrzelkou a zapect v troube na 200° asi 10 minut.

Pokud nemame cerstve,muzeme klidne pouzit mrazene chobotnicky.

zeleninu osmazime

nakrajime rajcatka a olivy

omyjeme a nechame okapat chobotnicky

na osmazenou zeleninu pridame chobotnicky a opekame par minutek

pak zastrikneme vinem a pridame rajcatka a olivy a varime 30 minut

hotove posypeme petrzelkou

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

s.sotkova 23. 8. 2015, 9:09
Vypadá to úžasně, prosím, kde kupujete mořské potvůrky?
mirri 76 23. 8. 2015, 11:45
@s.sotkova Simono,ziju v Italii,takze s prodejnou neporadim.Kupuji pouze cerstve,ale urcite to pujde i z mrazenych sepii...

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie