Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

KUŘE NA BRAMRORÁCH

0.0
KUŘE NA BRAMRORÁCH

Potřebné ingredience

brambory,
kuře - celé nebo čtvrtky,
smetana,
zeleninová čalamáda - Kunovjanka,
sůl

Postup přípravy

Naškrábou se brambory a rozříznou na čtvrtky. Dají se na dno pekáčku. Kuře se taky načtvrtí, nasolí, dá se na brambory, zaleje Kunovjankou a smetanou. Pekáček se přiklopí a dá péct do trouby. Peče se asi 30-45 přiklopené, pak se odklopí o průběžně se díly kuřátka otáčí. Peče se při stejné teplotě jak kuřátko normálně. Hotovo je, když je kuřátko měkké, šlehajda vypečená. Nedává se žádný tuk!!!!! A pak už jen dlabeme.A je to mňam.
Malé upozornění na závěr : když se to tak všechno naskládá na ten pekáček, vypadá to celkem nevábně.Nebo spíš divně. Ale je to naprosto úžasné.
A ještě 2 rady : 1. Dejte těch brambor hodně. Ty jsou z toho nejlepší. Pěkně do sebe nasáknout šťávičku z kuřátka a tu smetánku a ..... mňammňam...
2. Pokud máte menší pekáčky, rozdělte si to do dvou . Tak to dělám já. Když jsou ty brambůrky celé pokryté kuřetem, tak se tak pěkně nevypečou a neopečou.
A teď už jen přeji DOBROU CHUŤ!!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie