(recept
si oblíbilo 16 návštěvníků)
Šťáva z květů černého bezu

Potřebné ingredience
na 4l vody, 50 květů, 1 citron, 4 kg cukru a 8 dkg kyseliny citrónové
Postup přípravy
vodu přivedeme k varu, přidáme nakrájený citrón a oprané květy, chviličku povaříme, pak odstavíme a necháme 24h stát. Druhý den přecedíme a přidáme kyselinu citr. a cukr, zahřejeme, aby se vše rozpustilo. Plníme do lahví. Někdo už nezavařuje, já dávám do zavařovacích sklenic a zavařuji, tak mi šťáva vydrží i 2 roky...
Z této dávky je asi 8 sklenic
Z této dávky je asi 8 sklenic
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Janci
(upraveno)
17. 6. 2013, 20:59
Tak jsme dnes s
natrhali květy a předpřipravili. Chválím Váš recept - loni měl velký úspěch - už koncem července bylo vypito. Tak letos udělám dvě dávky.




nahlásit
kacenicka
(upraveno)
4. 6. 2012, 18:13
Prosím,jakým způsobem zavařujete???Na kolik stupňu a ajk dlouho?????Díííky moc za odpověď!!!Katka.
nahlásit

lidare
(upraveno)
19. 6. 2011, 9:07


nahlásit

wladka
(upraveno)
11. 6. 2011, 15:14
můžu se zeptat, to je sirup, který se pak ředí vodou?
nahlásit

maxis
(upraveno)
11. 6. 2011, 19:07
@wladka
Ředí, jako šťáva

nahlásit

Jitule64
(upraveno)
10. 6. 2011, 9:00
Určo zkusím. Kamarádka dělala podle vás už hodně dávek a dětem moc chutná.

nahlásit

Jitule64
(upraveno)
15. 6. 2011, 12:42
@Jitule64
Tak včera jsem uvařila rovnou dvojitou dávku. Teď odpoledne jdu dodělat a zavřit. Pak písnu...

nahlásit

Jitule64
(upraveno)
19. 6. 2011, 8:46
@Jitule64
Tak šťáva je chuťově výborná, ale u dna se mi zakalila. Když zaklepu, tak to zmizí...myslím ale, že to ničemu nevadí. Dělám šťávu z bezu i za studena a tam se mi ten "kal" taky vždycky udělá...
nahlásit