Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Borůvkový koláč

0.0
Borůvkový koláč

Potřebné ingredience

Na kynuté těsto si připravíme: 500g hladké mouky, 1 kostku (42g) čerstvého droždí, 80g cukru, 200ml mléka, 100g másla (nebo rostlinného tuku), špetku soli, nastrouhanou kůru z 1 citronu, 1 vejce, tuk na vymazání formy. Na drobenku si připravíme: 300g hladké mouky, 150g cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 200g másla (nebo rostlinného tuku).

Postup přípravy

Tp.:
Do mísy vsypeme mouku a uprostřed uděláme důlek do kterého rozdrobíme droždí, zasypeme 1 lžičkou cukru a přelijeme polovinou vlažného mléka. Droždí, cukr a mléko promícháme, zakryjeme a necháme na teple kynout. Ve zbylém mléce rozpustíme tuk, přidáme zbytek cukru, sůl, citronovou kůru a vejce - vše promícháme a přidáme do kvásku - důkladně vše propracujeme na hladké těsto - necháme kynout asi 30 minut.
Vykynuté těsto dáme na vymaštěný plech a pomoučeným válečkem stejnoměrně rozválíme. Posypeme borůvkama - pěkně je rozprostřeme po celém plechu.
Celý plech posypeme připravenou drobenkou.
Drobenka: mouku, cukr, vanilkový cukr a pokrájený tuk - zpracujeme rukama na drobenku.
Pečeme v předehřáté troubě asi 30 - 40 minut.

Pozn.: Náplně měním - maková, meruňková. U nás ale vedou BORŮVKY! :o)))
Přeji dobrou chuť.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Bakulča 12. 7. 2010, 13:22
Tak ten určo vyzkoušíme! Díky (L)
Géňa10 16. 7. 2010, 21:51
@Bakulča Je opravdu výborný :-D (C) Jo a děkuji za foto z dovči ,-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie