Hlava koně - medovník
Potřebné ingredience
3vejce, 30dkg cukru krupice, 1 žlutý tuk, 3 lžíce medu, 1 lžička jedlé sody, 40dkg hladké mouky, 1 tahuštěné slazené mléko(Salko), 1máslo, 2 zakysané smetany.
Postup přípravy
Tuk rozpustíme ve vodní lázni, přidáme vajíčka - rozmýcháme, dáme med a cukr, po rozpuštění přidáme mouku a sodu. Mícháme dokud nemáme krásnou kašičku. Když máme hmotu hotovou, rozetřeme ji do kruhu na pečící papír (vrstva je tenká). Uděláme 6 placek a každou pečeme zvlášť při 180stupních asi 5-10min.
Máslo ušleháme se zahuštěným slazeným mlékem, které jsme dopředu nechali zkaramelizovat.
V druhé misce vyšleháme zakysanou smetanu s cukrem (podle chuti).
Když máme placky vychladlé, vykrájíme stejný tvar. Zbytek nameleme. Střídavě mažeme krémem a smetanou.Necháme min.24hod odležet.
Máslo ušleháme se zahuštěným slazeným mlékem, které jsme dopředu nechali zkaramelizovat.
V druhé misce vyšleháme zakysanou smetanu s cukrem (podle chuti).
Když máme placky vychladlé, vykrájíme stejný tvar. Zbytek nameleme. Střídavě mažeme krémem a smetanou.Necháme min.24hod odležet.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
otecka
(upraveno)
7. 7. 2010, 12:53
Nádherný
blanuse
(upraveno)
1. 7. 2010, 13:03
pěkný koník, zajímavý nápad s medovníkem!