(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Smaženice
Potřebné ingredience
toto není recept na inspiraci, ba právě naopak, houby miluji, ale dělám jen smaženici, tak bych byla ráda, kdybyste mi do komentářů poradili, jak připravujete houby.
Postup přípravy
Nejprve na sádle nebo másle osmažím do zlatova cibulku, očištěné, a nakrájené houby dám na cibulku, osolím, krátce promíchám a pak pod pokličkou dusím asi 20 - 40 minut (dle druhu hub), přidám trochu kmínu a nakonec zakvedlám vajíčka, zase dle množství 4 - 6 vajec.
Můj tatínek přidával ještě masoc a nakrájený zelený paprikový lusk. Pokud máte také nějaký zajímavý recept, budu ráda, pokud se o něj podělíte.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Michaela_
(upraveno)
18. 8. 2010, 16:13
a pak klasika..houby na smetane , nebo kyselku boze to je zradlo
Michaela_
(upraveno)
18. 8. 2010, 16:11
vetsi hlavy vydlabete (ja to delam skrabkou na brambory, necham jen slabou vrtsvicku tech puvodnich hlav) a to vydlabany i s nohama nakrajite na minikousky a smichate s nivou a sunkou ( nebo co dum da) a vajickem, pepr, koreni dle chuti. uz nesolim, niva je slana dost. Naplnime zpet a obalime jako rizek k tomu brkase..ale snedi se i samotne, klidne studene pak hotove malinko posolim ty hotove hlavy
hanys77
(upraveno)
18. 8. 2010, 15:36
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=89260
DasaOnda
(upraveno)
29. 6. 2010, 8:46
a ještě je výborný houbový kuba, ale to je spíš takový jídlo na zimu http://dolcevita.blog.cz/0710/houbovy-kuba
DasaOnda
(upraveno)
29. 6. 2010, 8:45
a ještě jeden Plněná hermelín Vydlabala jsem hermelín....Na másle jsem zpěnila cibuli a přidala čerstvé hřiby +šunku+sůl,pepř a aby to bylo trošku pikantní,tak jsem dala i koření na čínu.Až jsem vypla plotýnku,tak jsem tam šoupla vydlabaný vnitřek hermelínů a lehce zamíchala.Nechala jsem to vychladnout.Pak jsem to naplnila do hermelínů. Zapekla jsem to na grilu cca 8minut nebo v troubě s hranolkama nebo to jde i šopunout na chvíli do MT,tak aby se neroztekl. Fakt byl chutově supr.Pokud nebudeš mít koření na čínu,tak tam dej nějaké jiné pikantní
kleop
(upraveno)
18. 8. 2010, 15:50
@DasaOnda
No teda, mě se táááák sbíhají sliny, moc díky za nápad!!!
DasaOnda
(upraveno)
29. 6. 2010, 8:43
Houby na smetaně s těstovinama. Recept mám od sousedky, je to taková supre rychlovka. Cibulku zesklovatět, přidat houby, osolit, přidat grilovací koření a podusit téměř do měkka. Zalít šlehačkou nebo smetanou dle chuti a stavu lednice a přihodit nějaký větší trojúhelník taveňáku na zahuštění. Nechat projít varem a je hotovo. Podávat se špagetama nebo jinýma těstovinama a na talíři ještě možno posypat sýrem, ale není nutné. Je to výborné leltní jídlo.
kleop
(upraveno)
18. 8. 2010, 15:53
@DasaOnda
No taky výborný, kam na ty recepty chodíte , veliká jednička pro vás!!!
zdenka54
(upraveno)
27. 6. 2010, 19:48
Takhle taky dělám,ale kmín hned na začátku a dusit 15 až 20 minut,pak jsou houby rozblemcané,jak píše Věrka a do hotových dávám pro chutičku 2-3 stroužky utřeného česneku.Je to dobrota,doporučuji
luccka
(upraveno)
27. 6. 2010, 16:58
My nejčastěji řízky Ale když máme hodně masáků (muchomůrky růžovky) tak je podusím na sádle, osolím, přidám kmín a jíme s chlebem, jeto mňamka :o)No a pak maso na houbách Já zase nedělám vůbec smaženici, doma to nikdo nejí, hlvaně já ne
Jonáš7
(upraveno)
27. 6. 2010, 16:33
Tak to dělám i já ale houby vařím max.20 min.,nemám ráda rozvařené