Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Kuře "na podestýlce" -MOOOC DĚKUJI JAHUDCE

0.0
Kuře "na podestýlce" -MOOOC DĚKUJI JAHUDCE

Potřebné ingredience

Suroviny: 1 kuře (nebo jen kuřecí stehna) 1 kg předsmažených bramborových hranolků 2 pytlíky rýže (cca 250g) 1 větší lečo koření na kuře zelené bylinky (libeček, petrželka, nebo co máte rádi) sůl, pepř

Postup přípravy

Postup:

Kuře/stehna vykostíme, naporcujeme na větší kousky, osolíme, okořeníme a necháme odpočívat.
Pokud nemáme bramborové hranolky z obchodu, uděláme si svoje a mírně je předsmažíme na horkém oleji a dáme okapat.
Dále rozpálíme suchou pánev a lehce opražíme rýži nasucho.
Zapékací mísu vytřeme olejem (pokud použijeme svoje hranolky – není třeba) a vrstvíme: hranolky – ty osolíme, opepříme, dále rýži, bylinky, lečo a nakonec kuřecí kousky.
Trochu podlijeme vodou, aby byla štávička a pečeme zakryté cca 1 hodinu na 200st. a ke konci okryjeme, aby bylo kuře křupavé. Kontrolujeme šťávu, případně podlijeme ještě trošku vodou.
Podáváme už jen s dobrým čerstvým salátem.
JÁ BYCH DALA 500 HRANOLEK A RÝŽI NAPUL UVAŘENOU!!JÍDLO NNEÍ ŠPATNÉ!!!HODNĚ SYTÉ!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Michaela_ 26. 7. 2010, 14:28
ja bych nedala 500 hranolek :-D :-) :-D :-)
Zrušený účet 30. 6. 2010, 12:21
Teda ty hranolky a rýže mi nejdou vůbec dohromady *-) Ale na fotce to vypadá lákavě. Asi zkusím jen s těma hranolkama :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie