(recept
si oblíbilo 17 návštěvníků)
Jahodové řezy - na vaše žádosti přidávám recept!
Potřebné ingredience
na piškot: 6 vajec,30dkg cukru krystal,20 dkg hladké mouky na jahodovou směs:1l jahod,2 sáčky želatinového ztužovače(Dr.Oetker),2 zakysané smetany na polevu: 1 či 2 čokolády na vaření + kousek tuku(másla)
Postup přípravy
Postup:
klasický piškot :
oddělíme bílky a žloutky,vyšleháme z bílků tuhý sníh a pak přidáme žloutky a cukr a ještě zašleháme,pak opatrně vmícháme mouku a dáme na vymazaný a vysypaný plech péct(já peču na 180 st.,ale řiďte se svou troubou
jahodová směs:
trochu jsem experimentovala,nechtěla jsem aby to bylo úplné želé(tuhé)ale jen aby to drželo pohromadě
takže jsem si nakrájela jahody a dala je do odměrné nádoby - byl jich 1l - trochu jsem je rozmixovala ponorným mixérem,ale ne úplně do hladka,máme rádi kousky :-) a pak osladíme podle chuti - a přidáme 2 zakysané smetany
Připravíme si ztužovač - pouze se ve vodě rozmíchá sáček s práškem a pak hned po částech přidáváme jahodovou směs - na sáčku je uvedeno na 700g ovoce,bála jsem se a tak jsem dala sáčky dva a bylo to akorát....
Měla jsem strach to hned lít na piškot,tak jsem to na chvilku dala do ledničky,ale opravdu to během chvilky začalo tuhnout a nalila jsem to na piškot.
Pak dáme vychladit do ledničky.Cca za hodinu jsem polila čokoládovou polevou a je hotovo :-)
Já dělám polevu klasicky z čokolády,kterou nalámu na kousky a přidám tuk(máslo nebo heru) a dám do mikrovlnky rozpustit,pokud je to moc husté,přidám ještě tuk...
Když jde lít,nalijeme na buchtu
Tak to je vše a doufám,že si pochutnáte!
klasický piškot :
oddělíme bílky a žloutky,vyšleháme z bílků tuhý sníh a pak přidáme žloutky a cukr a ještě zašleháme,pak opatrně vmícháme mouku a dáme na vymazaný a vysypaný plech péct(já peču na 180 st.,ale řiďte se svou troubou
jahodová směs:
trochu jsem experimentovala,nechtěla jsem aby to bylo úplné želé(tuhé)ale jen aby to drželo pohromadě
takže jsem si nakrájela jahody a dala je do odměrné nádoby - byl jich 1l - trochu jsem je rozmixovala ponorným mixérem,ale ne úplně do hladka,máme rádi kousky :-) a pak osladíme podle chuti - a přidáme 2 zakysané smetany
Připravíme si ztužovač - pouze se ve vodě rozmíchá sáček s práškem a pak hned po částech přidáváme jahodovou směs - na sáčku je uvedeno na 700g ovoce,bála jsem se a tak jsem dala sáčky dva a bylo to akorát....
Měla jsem strach to hned lít na piškot,tak jsem to na chvilku dala do ledničky,ale opravdu to během chvilky začalo tuhnout a nalila jsem to na piškot.
Pak dáme vychladit do ledničky.Cca za hodinu jsem polila čokoládovou polevou a je hotovo :-)
Já dělám polevu klasicky z čokolády,kterou nalámu na kousky a přidám tuk(máslo nebo heru) a dám do mikrovlnky rozpustit,pokud je to moc husté,přidám ještě tuk...
Když jde lít,nalijeme na buchtu
Tak to je vše a doufám,že si pochutnáte!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
PYTY 007
(upraveno)
28. 6. 2010, 12:15
super.....co nejdřív na to vlítnu....
Luciasek23
(upraveno)
28. 6. 2010, 7:50
Dobrý den za chvilku se na ní chystám,tak dám vědět,jakej byl,vypadá lákavě a jednoduše a navíc mám plnou mmísu jahůdek ze zahrádky a ty jsou sladký takže bude skvělá děkuju za receptík
verryberry
(upraveno)
28. 6. 2010, 11:43
@Luciasek23
Dobrý den Luci, určitě dejte vědět,jak se povedla a hlavně jestli chutnala ! Veronika
Luciasek23
(upraveno)
28. 6. 2010, 13:24
@verryberry
tak jsem jí už vyzkoušela,ale musela jsem ty jahody rozmixovat na kaši,kvůli synovi on by se mi kouskama dávil,takže mi to nějak nechce ztuhnout ta náplň a je to víc tekutější jinak chutově je skvělá.Mám plnej plech a asi si k němu sednu se lžící určitě budu dělat častěji
Luciasek23
(upraveno)
28. 6. 2010, 15:05
@Luciasek23
tak už vím,kde je zakopanej pes sem tele místo litru jahod dala jedno kilo chybama se člověk učí tak pro příště už vím co nemám dělat
Zrušený účet
(upraveno)
26. 6. 2010, 10:21
no , to, že to jednoduché , rychlé a přitom mooc dobré..opravdu nezjistíme bez receptu
Zrušený účet
(upraveno)
26. 6. 2010, 10:16
Šmarjá, recepty pro inspiraci jsou tu na houby, člověk se nedopídí toho, jak dosáhnout tak úžasného výsledku, jako je třeba tahle krása na fotce
ONdráčci
(upraveno)
26. 6. 2010, 10:04
Přesně tak, jak na to? vypadá to víc než dobře, ale chtělo by to přidat receptík. Prosím.
PYTY 007
(upraveno)
26. 6. 2010, 8:20
hmm inspirace......ale jak to udělat ???...Please hoďte sem recept....
Elvela
(upraveno)
26. 6. 2010, 8:18
přidávám se....moc prosím o receptík
nairam
(upraveno)
26. 6. 2010, 8:06
Taky bych ráda receptík , vypadají skvěle
KNOKA
(upraveno)
26. 6. 2010, 7:56
Vypadá velice dobře . A jak na to?