(recept
si oblíbilo 14 návštěvníků)
Karamelový dort
Potřebné ingredience
170g másla, 170g cukru, 200g žloutků, 350g bílků, 140g hladké mouky, 50g kakaa, KRÉM: 1 Salko, 250g másla
Postup přípravy
Do másla s třetinou cukru postupně zašleháme žloutky a směs opatrně zlehčíme bílky vyšlehanými se zbytkem cukru. Přimícháme směs mouky a kakaa a těsto nanášíme v tenké vrstvě na pečící papír do dortového ráfku. Pečeme na 200°C asi 10 minut. Takto postupně upečeme 7 plátků, 2 odložíme stranou a zbývajících pět po vychladnutí spojíme karamelovým krémem (plechovku Salka vaříme 2 hod. v hrnci s vodou a po vychladnutí vyšleháme s máslem). Krémem potřeme dort i zhora a po obvodu. Zbylé 2 pláty rozdrolíme a posypeme dort. Necháme ho chladit aspoň do druhého dne, aby se rozležel. Recept mám z Kuchařské pohotovosti, proto ta vejce v gramech - bohužel nevím, kolik jich přesně bylo, ale minimálně 10.
***
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
máma.
(upraveno)
28. 8. 2011, 19:16