(recept
si oblíbilo 13 návštěvníků)
BZl svatební koláčky
Potřebné ingredience
Těsto: 200 g Jizerky, 35 g cukru krupice, 10 g droždí či 1/4 sáčku sušených kvasnic, 30 g másla či oleje, 3 g soli, 1 vejce, 100 ml vody. Nádivka: tvaroh, cukr, vanilkový cukr, žloutek, citrónová kůra Na vrch: povidla a žmolenka - třetina másla, třetina cukru krupice a třetina mouky- já dala rýžové polohrubé.
Postup přípravy
vše smícháme, vytvarujeme placku, naplníme, pak uzavřeme rohy a vytvarujeme kuličku, kterou na plechu zloštíme, dáme spojem nahoru na nějž dáme povidlo a necháme vykynout. Já dávám do trouby na 50°C, pak potřu vajíčkme a posypu žmolenkou a peču.
*
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Radulína 1
(upraveno)
19. 2. 2013, 10:52
Prosím, těsto necháte kynout, nebo ne? To opravdu koláčky pečete pouze při 50ti stupních? Děkuji za odpověď.
Barusek1
(upraveno)
23. 7. 2010, 21:55
Simčo, taky jsme vyzkoušeli a jsou opravdu výborné ,díky moc za recept
fialka 75
(upraveno)
24. 7. 2010, 12:24
@Barusek1
to jsem ráda já tohle těsto používám na všechny kynuté bezlepkové buchty
PETRA V
(upraveno)
3. 7. 2010, 21:37
Dnes jsem pekla vyše koláčky jen jsem dala jizerku napůl s moukou schar B a jsou opravdu výborné nato že to byly mé první bezl. moláčky,tak se povedli , díky za receptík Petra
fialka 75
(upraveno)
6. 7. 2010, 22:41
@PETRA V
Peti, není zač, taky občas takhle míchám mouky
petulisek
(upraveno)
25. 6. 2010, 22:50
Bezlepkový kynutý, jo? Zkusím!!!! Snad mi to vykyne....
fialka 75
(upraveno)
27. 6. 2010, 9:47
@petulisek
Peti, ano, kynuté jde krásně upéct, jen musí kynout jen jednou
hapin
(upraveno)
25. 6. 2010, 13:35
channah
(upraveno)
25. 6. 2010, 11:07
fialka 75
(upraveno)
25. 6. 2010, 13:31
@channah