(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
VRACOVSKÉ HRBY
Potřebné ingredience
750 ml vody , 22,5 dkg ceressoftu( nebo sádla) , 22,5 dkg hladké mouky, špetka soli, 8 vajec KRÉM necelý 1/2 l mléka , 6 žloutek , 2 vanilínové cukry , 2 plné lžíce škrobové moučky . Krém dáme nad páru a šleháme až zhoustne , přidáme vychladlé k máslu. 2 másla , 25 dkg mletý cukr, trochu rumu nebo rum. tresti . Utřeme máslo a po troškách přidáváme krém který jsme si ušlehali nad parou.
Postup přípravy
Vodu spolu s ceresoftem a solí rozpustíme ,pak přidáme rázem hl . mouku a za stálého míchání mícháme na slabém ohni tak dlouho , dokud se těsto nelepí na hrnec. Odstavíme a občas promícháme. Do vychladlé hmoty přidáváme PO JEDNOM vajíčka .
Vymažeme si 2 plechy tuhým tukem a na ty dva plechy stěrkou rozetřeme hmotu .Vznikne nám tenká vrstva. Dáme péct na 200st. a prvních 10 min. troubu nesmíme otevírat ,pokud se těsto zvedá nesmíme otevřít troubu . Po 10 min. až přestanou naskakovat hrby snížíme teplotu na 100C a sušíme asi 35 min.
Nespálí se .Je třeba , aby povrch byl na dotyk takový pevný ,když ho ve zmu do ruky musí být pevný a dá se lehko přenášet v ruce .
.
Vytáhněte z trouby a nechte pozvolna vychladnout , nééé do zimy , může to pak spadnout .(klesnout) Z tohoto těsta dělám i věnečky . Krém natírám na rovnou stranu vždy na tu co je na plechu a pak slepím k sobě.
Vymažeme si 2 plechy tuhým tukem a na ty dva plechy stěrkou rozetřeme hmotu .Vznikne nám tenká vrstva. Dáme péct na 200st. a prvních 10 min. troubu nesmíme otevírat ,pokud se těsto zvedá nesmíme otevřít troubu . Po 10 min. až přestanou naskakovat hrby snížíme teplotu na 100C a sušíme asi 35 min.
Nespálí se .Je třeba , aby povrch byl na dotyk takový pevný ,když ho ve zmu do ruky musí být pevný a dá se lehko přenášet v ruce .
.
Vytáhněte z trouby a nechte pozvolna vychladnout , nééé do zimy , může to pak spadnout .(klesnout) Z tohoto těsta dělám i věnečky . Krém natírám na rovnou stranu vždy na tu co je na plechu a pak slepím k sobě.
Smazat recept
Chcete opravdu smazat recept?
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé