(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Rychlá a moderní svíčková na smetaně :-)
Potřebné ingredience
hovězí maso (svíčková nebo zadní), mrkev, petržel,cibule, olej, sůl, cukr krystal, bobkový list, nové koření, kuličky pepře, hořčici, vývar nebo vodu, citron, šlehačku, brusinky, smetanu, knedlík houskový, špek
Postup přípravy
- Svíčkovou prošpekujeme, osolíme a dáme asi na hodinu a půl péct...
- Do hrnce s rozehřátým olejem dáme nakrájenou na kostečky mrkev a petržel; osmahneme; po chvíly přidáme nakrájenou cibuli a opět dosmažíme;
- dále přidáme asi jednu lžíci cukru krystal a pěčlivě mícháme, až cukr skaramelizuje, pak přidáme asi 2 lžíce hořčice, zalijeme vývarem (nebo vodou), osolíme a v sítku přidáme divoké koření (= bobkový list, kuličky pepře, nové koření)...
-Na konec varu vše rozmixujeme...až se zbavíme kousků zeleniny, dle potřeby zahustíme světlou jíškou, zjemníme smetanou, zakápneme citrónem
Příloha: houskový knedlík
Ozdoba: plátek citrónu, na něj šlehačka a na šlehačku brusinky
- Do hrnce s rozehřátým olejem dáme nakrájenou na kostečky mrkev a petržel; osmahneme; po chvíly přidáme nakrájenou cibuli a opět dosmažíme;
- dále přidáme asi jednu lžíci cukru krystal a pěčlivě mícháme, až cukr skaramelizuje, pak přidáme asi 2 lžíce hořčice, zalijeme vývarem (nebo vodou), osolíme a v sítku přidáme divoké koření (= bobkový list, kuličky pepře, nové koření)...
-Na konec varu vše rozmixujeme...až se zbavíme kousků zeleniny, dle potřeby zahustíme světlou jíškou, zjemníme smetanou, zakápneme citrónem
Příloha: houskový knedlík
Ozdoba: plátek citrónu, na něj šlehačka a na šlehačku brusinky
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé