♥ღ Plněné kynuté knedlíky(blbouni)-i pro úplné začátečniceღ♥
Potřebné ingredience
VAŘÍ SE V PÁŘE,I ZAČÁTEČNÍKŮM SE POVEDOU těsto:400 g polohrubé mouky, půl kostky kvasnic (21 g), 1 lžička soli, 2 dcl vlažné vody, 1 vejce, náplň:ovoce,povidla
Postup přípravy
Za postupného přidávání mouky vypracujeme hladké pružné těsto,které se nepřichytává na stěny mísy.
Je-li třeba,mouky dáme trochu víc,těsto musí být dost husté.
Necháme vykynout asi 3/4 hodiny.
Z vykynutého těsta vykrajujeme lžící kousky a klademe na pomoučený vál.
Každý trochu zploštíme rukou, položíme na něj ovoce(povidla),zabalíme a v dlaních srovnáme do tvaru koule.
Knedlíky necháme ještě asi 10 minut kynout a pak vaříme v páře asi 10 minut,pak propícháme.
Hotové knedlíky ozdobíme(posypeme) tím co máme rádi a přelijeme máslem.
- z této dávky je cca 15 knedlíků
Do mísy rozdrobíme kvasnice,posolíme,promneme je vařečkou a hned jak se začnou roztékat okamžitě je zasypeme částí mouky, přidáme vodu, vejce a promícháme.
Za postupného přidávání mouky vypracujeme hladké pružné těsto,které se nepřichytává na stěny mísy.
Necháme vykynout asi 3/4 hodiny.(můžeme si pomoci tím,že dáme těsto kynout do teplejší trouby(tak do 50 stupňů)
Z vykynutého těsta vykrajujeme lžící kousky a klademe na pomoučený vál.
Každý trochu zploštíme rukou, položíme na něj ovoce(povidla),zabalíme a v dlaních srovnáme do tvaru koule.
Knedlíky necháme ještě asi 10 minut kynout
a pak vaříme v páře asi 10 minut.(utěrku připevníme pomocí gumičky nebo i provázku)
Knedlíky vyndáme z páry a propíchneme(vidličkou,špejlí)
i jahodové
tady jsou ty s mraženými borůvkami.Vyfotila jsem i detail,aby bylo vidět,že nejsou sražené
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé