(recept
si oblíbilo 33 návštěvníků)
Nepečené melouny
Potřebné ingredience
Suroviny na výrobu: 250g másla, 250g moučkového cukru, 200g sušeného mléka, červené barvivo Suroviny na výrobu zelené hmoty: 300g mletých ořechů, 300 g moučkového cukru, 1 bílek, zelená potravinářská barva
Postup přípravy
Máslo, moučkový cukr, sušené mléko zpracujeme a rozdělíme na dvě stejné části. Jedna část hmoty cca 300g zůstane bílé barvy a do druhé části přidáme červenou potravinářskou barvu. Z červené hmoty uděláme 10 kuliček, které dáme na 10 minut do mrazáku. Bílou hmotu rozdělíme na 10 částí, rozválíme a oblepíme okolo červené kuličky a znovu dáme na 10 minut do mrazničky.
Mleté ořechy, moučkový cukr, bílek a zelenou barvu zpracujeme dohromady, rozdělíme na 10 stejných částí, rozválíme a dobře přilepíme na bílou kouli. Obalíme v jemném krystalovém cukru a znovu dáme do mrazničky na 10 minut.
Potom každou kuličku pokrájíme na 8 částí a rozpuštěnou horkou čokoládou pomocí párátka, nebo mikroténového sáčku, v kterém jsme rozpustili čokoládu, uděláme zrníčka.
Můžeme udělat i kokosové melouny z: 250 g kokosu, 1 Salko, 100 g sušeného mléka a 150 g moučkového cukru. Postup je stejný jako při ořechových melounech.
Já jsem nakonec ze suroviny udělala 16 kuliček. Přeji dobrou chuť.
Mleté ořechy, moučkový cukr, bílek a zelenou barvu zpracujeme dohromady, rozdělíme na 10 stejných částí, rozválíme a dobře přilepíme na bílou kouli. Obalíme v jemném krystalovém cukru a znovu dáme do mrazničky na 10 minut.
Potom každou kuličku pokrájíme na 8 částí a rozpuštěnou horkou čokoládou pomocí párátka, nebo mikroténového sáčku, v kterém jsme rozpustili čokoládu, uděláme zrníčka.
Můžeme udělat i kokosové melouny z: 250 g kokosu, 1 Salko, 100 g sušeného mléka a 150 g moučkového cukru. Postup je stejný jako při ořechových melounech.
Já jsem nakonec ze suroviny udělala 16 kuliček. Přeji dobrou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Kristýna_K
(upraveno)
17. 12. 2012, 8:28
Poraďte mi někdo prosím. Na kokosové melounky je potřeba Salko- tím se myslí plechovka nebo tuba? Díky za radu
nahlásit
peggybundova
(upraveno)
10. 10. 2015, 12:18
@Kristýna_K
Salko se prodává i v tubě?
nahlásit
Bejina
(upraveno)
15. 12. 2010, 17:41
tak jsem udělala melouny chutově jsou výborné, dělala jsem ty kokosové,připomíná mi to marcipán a ten milujem akorát příští rok udělám z poloviční dávky je toho nějak moc já udělala 18 kuliček,nevím jakým záhadným způsobem .. děkuji za recept
nahlásit
andol
(upraveno)
30. 10. 2010, 19:27
nahlásit
Bonča
(upraveno)
26. 6. 2010, 13:01
Dobrý den Alenko, chystám se dělat melounky na pondělí, ale chci se zeptat: kde je uchováváte? V lednici, nebo jen tak v krabičce, někde. A jak dlouho jsou asi jedlé. Děkuji moc Jindra
nahlásit
Aja1960
(upraveno)
26. 6. 2010, 15:56
@Bonča
Dobré odpoledne Jindřiško , já měla melouny dané v krabičce, ani se nemusí dávat do ledničky, ale jak dlouho vydrží to nevím, protože do dvou až tří dnů jsou vyždy snědené .
nahlásit
trala
(upraveno)
25. 6. 2010, 9:18
nahlásit
Aja1960
(upraveno)
26. 6. 2010, 15:53
@trala
Děkuji Marcelko
nahlásit
Ančáre
(upraveno)
23. 6. 2010, 11:53
Díky za recept
nahlásit
Aja1960
(upraveno)
23. 6. 2010, 16:22
@Ančáre
Není zač
nahlásit
JarkaH
(upraveno)
23. 6. 2010, 8:39
jéje, tohle tady už minimálně půlroku máme , hitem to bylo loni v létě http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=68123
nahlásit
aero-orion
(upraveno)
23. 6. 2010, 8:48
@JarkaH
Ano Jaruš a jsou hrooozně dobroučké. Dávala je Tatjána,
nahlásit
aero-orion
(upraveno)
22. 6. 2010, 22:32
Alenko jsou krásné.Pokud jste už doslova okopírovala recept, mohla jste aspon napsat zdroj.Já ho mám převzatý ze Slovenské artmamy a autorky jsem se dovolila, zda ho můžu dát na své stránky.Zdenka Přesný recept je tady.ČESKÝ JE U MĚ NA STRÁNKÁCH. http://dorty.artmama.cz/melony
nahlásit
Aja1960
(upraveno)
23. 6. 2010, 6:01
@aero-orion
Já jsem recept dostala od kamarádky, tak nevím,kde ona ho sehnala, jestli je to od někoho okopírované tak to nevím, ale ona recept měla v češtině.
nahlásit
aero-orion
(upraveno)
23. 6. 2010, 8:32
@Aja1960
Nevadí Ali, já to jen uvedla na pravou míru, recept i s fotopostupem je na 1 odkazu tam je Slovensky a ten co jste dala, je tady doslovně je česky a také s fotopostupem.. http://peceni-s-laskou.webgarden.cz/cukrovi/melouny.html
nahlásit