Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Grilovaná prsíčka

0.0
Grilovaná prsíčka

Potřebné ingredience

4 kuřecí řízky z prsíček (cca po 150 g), 2 lžíce bílého vína, 3 lžíce sekaného rozmarýnu, pepř, strouhaná kůra a šťáva z 1 citronu, 3 lžíce řepkového oleje, 300 g červených paprik, 1 malý meruňkový kompot bez nálevu, 1 cibule, 1 feferonka, 1 lžíce sekané meduňky, sůl.

Postup přípravy

Grilovaná kuřecí prsíčka jsou recepty ve kterém vás nepřekvapí žádná nežádaná část jako je kost, chrupavka nebo množství tuku. Maso z prsní části, pokud se pouze griluje, může být poněkud sušší, ale tato marináda tomu předchází. Maso nasaje nejen vlhkost ale i výbornou příchuť.
Příprava:
Kuřecí prsa omyjeme a osušíme. Smícháme víno, rozmarýn, pepř, citronovou kůru a olej. Maso zalijeme a přiklopené marinujeme cca 4 hodiny. Papriku očístíme, omyjeme, vyjmeme semeník a pokrájíme ji na kostičky. Meruňky necháme okapat a poté je nakrájíme na plátky.
Cibuli oloupeme a nadrobno nasekáme. Feferonku očistíme, vyřízneme semeník, lusk omyjeme a nadrobno pokrájíme. Vše smícháme s citronovou šťávou a meduňkou, osolíme a opepříme. Řízky vyjmeme z marinády a necháme okapat, z každé strany je grilujeme asi 4 minuty a osolíme. Podáváme se studenou paprikovou omáčkou a ozdobíme rozmarýnem a meduňkou.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie