(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Zelenina na zimu bez sterilizace
Potřebné ingredience
1kg mrkve,3/4kkg celeru,3/4 kg kořenové petrželi,sůl
Postup přípravy
Očištěnou a omytou zeleninu nastrouháme v robotu či na struhadle na nudle a důkladně promícháme.Prosolíme a opět promícháme.Zavíčkujeme a to je veškerá práce!Jednoduché a vydrží do další zimy,než si připravíte další zásobu.Tato zelenina je výborná do všech pokrmů,kam se kořenová zelenina dává.Do polévek,svíčkový základ,salátu,aj....Jen pozor na sůl při dochucování jídel!!Sůl se rozleží a někdy pak už není potřeba dosolovat pokrmy.Zkuzte to!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
MajkaKi
(upraveno)
20. 9. 2009, 10:03
Kolik té soli prosím??? Aby se mi to povedlo??? Díky za info.
šumafka
(upraveno)
20. 9. 2009, 12:00
@MajkaKi
Mám recept na 1 kg zeleniny 20dkg soli. Dělám to spoustu let a nikdy se to nezkazilo. Vydrží 2 roky.