Domácí krovky
Potřebné ingredience
1 kg cukru krystal, 1 salko, 1 vanilkový cukr, 5 dcl mléka, 1/2 ztuženého tuku (např. Omega)
Postup přípravy
Je to slaďoučká dobrota, kterou jsem měla moc ráda už jako malá, kdo má rád karamelky nebo krovky,tak jim to určitě zachutná a hlavně dnešní karamelky bývají dost tvrdé,což na mé zoubky je nic moc, ale tyhle jsou měkkoučké a dobré:-)
Tohle je úplný začátek - foceno i děláno je to přímo v bojových podmínkách:-) Vypli nám totiž proud na 6 hodin,takže jsem dělala při svíčce! Naštěstí to blesk zvládl vyfotit i tak:-)
Asi po půl hodině varu,občas jsem přidala plyn,ale jen na pár vteřin,aby to takhle stouplo a houstlo a tmavlo.
Zhruba po hodině varu
Před přidáním tuku
Hotovo, už po vsáknutí tuku
Vylito na plech a jde se chladit. Já je mám tentokrát o něco tmavší, protože při té tmě bylo hodně špatně vidět jak to tmavne,ale vůbec to nevadí. Chcete-li mít mírně tekutější a světlejší,stačí přidat tuk dříve, musíte ale cítit,že je to už husté než tuk přidáte. Můžete je udělat třeba 3x a pokaždé mít jinou konzistenci,ale zhoustnout musí vždy. I když koupíte polské krovky je jich více druhů, jednou jsou takové tahavé, jednou měkké, ale co je důležité - chuťově jsou tyhle vždy dobré!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé