(recept
si oblíbilo 25 návštěvníků)
Bezinková šťává/sirup
Potřebné ingredience
25květů bezu\\\
\\\
2kg cukru\\\
\\\
80g kyseliny citronové\\\
\\\
1citron
Postup přípravy
Natrháme větší rozkvetlé květy bez, opláchneme a dáme do nádoby (např. velká sklenice) zalijeme 2 litry vody a přidáme 1 citron\\\
\\\
necháme 24h odležet (nebo přez noc)\\\
\\\
pak scedíme do hrnce přez plínu nebo utěrku, přidáme kyselinu citronovou a cukr a za stáleho míchání přivedeme k varu a pak sléváme do lahví nebo sklenic a dáme na temné a chladné místo\\\
\\\
je to výborné a chutná i mému 2 letému synovi, hlavně pro něj jsem to dělala :)))
\\\
necháme 24h odležet (nebo přez noc)\\\
\\\
pak scedíme do hrnce přez plínu nebo utěrku, přidáme kyselinu citronovou a cukr a za stáleho míchání přivedeme k varu a pak sléváme do lahví nebo sklenic a dáme na temné a chladné místo\\\
\\\
je to výborné a chutná i mému 2 letému synovi, hlavně pro něj jsem to dělala :)))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
dudlecova
(upraveno)
3. 6. 2012, 16:46
dobry den,můžu se zeptat,jak ten citron? Vymačkat nebo celý rozkrájet? Nebo jak? Děkuju předem za odpověď.