(recept
si oblíbilo 18 návštěvníků)
Kachna po tyrolsku - fakt vynikající!!!
Potřebné ingredience
Kachna, 4 jablka, sůl, pepř, skořice, cukr, kostka slepičího vývaru, brusinkový kompot (příp. rybíz jako brusinky)
Postup přípravy
Kachnu omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Dále okrajíme jablka, zbavíme je i jádřinců, trošku je posypeme skořicí a dáme je dovnitř kachny. Tu pak dáme do pekáče. Podlejeme trochou vody, do té přidáme kostku slepičího vývaru (trochu rozdrtit) a asi 3 lžičky cukru. Dáme péct - peču v horkovzdušné na 190 asi 1,5 hod, během pečení polévám výpekem a v půlce obrátím. Když je kachna upečená, slijeme výpek do kastrolu, dáme ho na plotnu, přidáme k němu brusinkový kompot a necháme přejít varem. Jako příloha je výborný houskový knedlík.
Je to opravdu vynikající, kulinářský zážitek, určitě vyzkoušejte:-)
Je to opravdu vynikající, kulinářský zážitek, určitě vyzkoušejte:-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Krewetka
(upraveno)
10. 9. 2014, 22:15
Naprosto luxusní kachna ! Povedla se slupli jsme ji jako malinu
Leníště
(upraveno)
10. 11. 2012, 20:25
Naprosto úžasná mohu jen doporučit, už jsem ji dělala několikrát