(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
limonáda z bezu černého
Potřebné ingredience
12 květů bezu, 300g cukru, 3 l převařené vody, citron
Postup přípravy
- převaříme vodu, do jěště horké dáme rozpustit cukr a občas zamícháme
- do vlažbé vody dáme opláchnuté květy beziček a nakrájený citron ( omytý) i s kůrou
- necháme 24 hodin louhovat, pak přecedíme a vymačkáme květy i citron
A pak už jen bumbáme, je výborná , úplně nejlepší je chlazená .
Může se přidat i 1/2 lžičky sušeného droždí , aby byla limča opravnická bublinková.
Je to zdravé a mooooooooooc dobré.
- do vlažbé vody dáme opláchnuté květy beziček a nakrájený citron ( omytý) i s kůrou
- necháme 24 hodin louhovat, pak přecedíme a vymačkáme květy i citron
A pak už jen bumbáme, je výborná , úplně nejlepší je chlazená .
Může se přidat i 1/2 lžičky sušeného droždí , aby byla limča opravnická bublinková.
Je to zdravé a mooooooooooc dobré.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Miloslawa
(upraveno)
23. 6. 2010, 22:56
Já jí dělám malinko jinak,ale jen poznámečku :Limo dej do lahví,10dní počkej a bublinky se objeví i bez droždí.Dobré popítí Miloslawa
dolik76
(upraveno)
17. 6. 2010, 0:09
Taky dělám,ale bez kvasnic. Nejdou tam pak cítit? Já si pamatuji bezinkovou limonádu s dětsví,ale ta se nechávala uležet nějak týden na sluníčku
adny1
(upraveno)
17. 6. 2010, 19:38
@dolik76
nevím já je vynechávám protože kvasnice nemusím, ale kámoška je tam dává a říkala že to udělá jen ty bubliny. , měla by se uležet aspoň 24 hodin my to dýl nevydržíme
krhak
(upraveno)
16. 6. 2010, 23:49
SUPER-DNES JSEM DĚLALA Z BEZINEK SIRUP.SUPER OSVĚŽENÍ NA LÉTO