(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Zapečená pohanka
Potřebné ingredience
250 dkg pohanky, 500 ml mléka ,2 vejce, cuk,r ovoce, máslo
Postup přípravy
Pohanku uvaříme v mléce. Vaříme ji pomalu, aby se nepřipálila. Cca 30 min. Necháme vychladnout. Vyšleháme si sníh a žloutky s cukrem. Použijeme toli kolik máme rádi. Žloutky zapracujeme do vychladlé pohanky poté přidáme jakékoli ovoce a pomaloučku zamícháváme sníh. Máslem vymažeme zapékací formu. Můžeme dát i kousek másla do pohanky. Je vláčnější a dáme zapéct až do zlatova.
Já jsme přidala ovoce kompotované má více šťávy a tu poté použiji i na polití zapečené pohanky.
Nejlepší je čerstvá.
Dobrou chuť :-)
Já jsme přidala ovoce kompotované má více šťávy a tu poté použiji i na polití zapečené pohanky.
Nejlepší je čerstvá.
Dobrou chuť :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ivisek 6
(upraveno)
25. 7. 2010, 22:03
Mohla bych to dát udělat do pekárny?