(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Tvarohové koblížky - hrudky
Potřebné ingredience
1/2 kg měkkého tvarohu, 2 vanilinové cukry, 7 vajec, 400 g hladké mouky, 2 prášky do pečiva, špetka soli, rozinky, olej, moučkový cukr
Postup přípravy
Oddělíme bílky od žloutků a v jedné nádobě ušleháme sníh z bílků. Ke žloutkům přidáme vanilínový cukr a vyšleháme do pěny. Přidáme tvaroh a vmícháme. Po vmíchání tvarohu přidáme rozinky, mouku, sůl a prášek do pečiva. (těsto je v tuto chvíli hodně tuhé a suché). Nakonec vmícháme sníh z bílků. Ve výsledku je těsto polotekuté. Připravíme si olejovou lázeň, lžící do ní dáváme malé"hrudky" těssta a smažíme. Ještě teplé obalujeme v moučkovém cukru. (Hrudky nijak netvarujeme, necháme je ze lžíce prostě spadnout do oleje - jak tvrdí moje děti Nejlepší jsou stejně ty ocásky.)
Rada nakonec: Dělejte koblížky malé - nejlépe se jedí jako jednohubky.
Rada nakonec: Dělejte koblížky malé - nejlépe se jedí jako jednohubky.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé