(recept
si oblíbilo 53 návštěvníků)
Pravé TIRAMISU
Potřebné ingredience
Vím, že receptů na tiramisu je tu nespočet, ale tenhle jsem tu nenašla. Není sice tak jednoduchý, jako z pomazánkového másla, ale myslím, že je také nesrovnatelný chuťově.
Postup přípravy
Vyšleháme 4 žloutky se 4 lžícemi cukru krystal do husté pěny, vedle ušleháme 1 šlehačku, kterou opatrně vmícháme do 1/2 kg mascarpone a tuto směs smícháme se žloutkovou pěnou. Krém dáme chladit do lednice a další postup je už stejný jako u ostatních ... Uvaříme velký hrnek silné instantní kávy, přilijeme vodku nebo rum a do vychladlé kávy máčíme půlky cukrářských piškotů (jsou potřeba asi 2 balíčky) a skládáme do mísy nebo do dortové formy cik cak, potřeme menší půlkou krému, vyskládáme další vrstvu a opět potřeme, necháme ztuhnout v lednici alespoň 4 hodiny, pak vyklopíme z mísy nebo vyndáme z dortové formy a potřeme boky, sypeme kakaem, krájíme, baštíme, mňam ...
.. rozkrojené
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Natalka81
(upraveno)
24. 1. 2014, 23:39
super!!!!!!!!!Udělala jsem ho dceři k narozeninam a fakt super!!!Velký uspech
vlakla
(upraveno)
20. 2. 2011, 16:28
Jasně, je to pravda, že v tom italském originálu opravdu šlehačka není, ale krém je s ní jemnější a řekla bych, že lehčí každopádně děkuji za připomínku
Jandulka
(upraveno)
7. 1. 2011, 22:11
Naprostá bomba... dělám pravidelně... šlehačku také nedávám. V italských receptech jsem ji nikde nenašla.
VERONIKA
(upraveno)
5. 8. 2010, 23:49
Také tento recept dělám, ale bez šlehačky. Mám ho od tety z Itálie. Myslím, že v tom pravém ta šlehačka skutečně není.
veronika4545
(upraveno)
16. 6. 2010, 15:23
jasna vec ze ked sa da mascarpone tak to je lahoda.... a isto omnoho lepsie ako z natierkoveho masla
blanuse
(upraveno)
16. 6. 2010, 12:24
Boňule
(upraveno)
15. 6. 2010, 19:30
MŇAM!!!