(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Pravá italská pizza
Potřebné ingredience
300g polohrubé mouky, 20g droždí, lžička soli, půl lžičky cukru, olivový olej, 1 malý rajský protlak, bazalka, 150g šunky, 200g strouhaného sýra (např. směs mozzarely a cihly, nebo v Tescu lze koupit již nastrouhanou směs čedaru a mozzarely, je dobrá).
Postup přípravy
Do mísy dáme mouku, droždí rozpustíme v troše vlažné vody, vlijeme k mouce a přidáme lžičku soli a půl lžičky cukru. Zaděláme těsto spolu s cca půl hrnkem studené vody. Těsto nesmí být ani tuhé, ani řídké, zkrátka tak akorát, řádně prohněteme a necháme půl hoďky kynout na teplém místě. Mezitím si připravíme mazání:rajský protlak ochutíme solí, pepřem, 1 lžičkou drcené sušené bazalky, troškou cukru a pokud je hustý rozředíme vodou do konzistence kečupu. Klasický nízký plech na pečení vymažeme olivovým olejem. Mrkneme na těsto - během té půlhodinky by mělo zdvojnásobit objem. Pokud tak učinilo tak ho vyklopíme na pomoučený vál, lehce oválíme v mouce a přeneseme na plech. Tam roztaneme rukama po celé ploše a lehce umačkáme. Po celém těstě propícháme vidličkou, potřeme troškou olivivého oleje a poté celým mazáníčkem. Na mazáníčko navrstvíme plátky šunky, posypeme sýrem a šoupneme do trouby. Já peču na 220 stupňů při funkci spodní ohřev a větrák. Pizza je takto upčená za 8min., doporučuji ihned ještě za horka rozkrájet kolečkem a sežrat. Uvidíte, že je lepší než z Pizzerie.Dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé