Zobrazit přihlášovací formulář

Rýže a těstoviny

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

VÝBORNÉ BOLEŇSKÉ RAGÚ Z APETITU

0.0
VÝBORNÉ BOLEŇSKÉ RAGÚ Z APETITU

Potřebné ingredience

PRO 4-5 OSOB: 500g mletého hovězího masa, 1 střední cibule, stejné množství celeru, stejné množství mrkve, 100g anglické slaniny, 100ml vína (červené nebo bílé), 400g loupaných rajčat Valfrutta, 500ml rajčatového pyré Valfrutta, sůl, mletý pepř, 5 lžic extra panenského olivového oleje, 4 lžíce rostlinného oleje, 500g špaget

Postup přípravy

Cibuli, celer, mrkev oloupejte a nakrájejte nadrobno. Slaninu také na kostičky. V pánvi s nepřilnavým povrchem nechte rozehřát olivový olej a zeleninu se slaninou, na něm za občasného míchání osmahněte dozlatova. Asi po 5minutách vlijte do pánve víno a promíchejte. Přiveďte k varu a nechte tekutinu odpařovat. jakmile se víno odpaří restujte ještě asi 3 minuty. Pak zeleninu odložte stranou. Do stejné pánve vlijte rostlinný olej, nechte jej rozpálit a vložte do pánve mleté maso. Maso opékejte na prudkém ohni tak, aby se oddělilo na hrudky. Pustí-li vodu, restujte dokud se nevypaří, maso opepřete, přidejte k němu několik lžicrajčatového pyré a nechte 2 minuty karamelizovat.

Nakonec přidejte zeleninu, zbylé pyré a loupaná rajčata. Zmírněte plamen, osolte a pomalu vařte nejméně hodinu. omáčka nesmí klokatat, ale jen mírně bublat. Pokud se Vám zdá, že se trochu přichytává ke dnu, občas ji podlijte, ale jen nezbytným množství vody, 2 až 3 lžíce by měly stačit.
Nezapomeňte, že omáčka se spíše opéká než vaří. Hotové ragú podávejte s čerstvě uvařenými špagetami.

Necháme osmahnout............

Osmahnuto.......

SMÍCHÁME A NECHÁME VAŘIT NEJMÉNĚ HODINU......

Můžeme podávat.....

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

manhartici 14. 6. 2010, 12:09
.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie