(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
((((((((( JABLEČNÁ POVIDLA )))))))))))
Potřebné ingredience
5 kg jablek,2,5 kg cukru,1/8 octa.
Dále potřebujeme - 3-4 sáčky gelfixu.
Postup přípravy
Jablka nastrouháme na hrubo,zalejeme octem a přidáme cukr a zamícháme.
Necháme v chladu do druhého dne.
Pak přidáme gelfix a vaříme do sklovata.
Vařit v nádobě s teflonovým povrchem,aby se nepřipálila.
Nandáme do skleniček a zavaříme na 80 stupnů,stačí 10 minut.
NEJSOU TO KLASICKÁ POVIDLA.
Já je dávám do palačinek ,štrůdlu,do poháru,do pudinku atd...
Necháme v chladu do druhého dne.
Pak přidáme gelfix a vaříme do sklovata.
Vařit v nádobě s teflonovým povrchem,aby se nepřipálila.
Nandáme do skleniček a zavaříme na 80 stupnů,stačí 10 minut.
NEJSOU TO KLASICKÁ POVIDLA.
Já je dávám do palačinek ,štrůdlu,do poháru,do pudinku atd...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
MLADKOVCI
(upraveno)
6. 10. 2007, 11:19
Jasně,že jo.Vynikající jsou na klasiském kynutém koláči s drobenkou.Mňam.
jad
(upraveno)
6. 10. 2007, 11:22
@MLADKOVCI
Moc děkuji za odpovědi a v týdnu je udělám
jad
(upraveno)
5. 10. 2007, 19:39
Chtěla bych zkusit Vaše povidla, ale mám pár otázek: Jak dlouho se vaří do sklovata? A jaký ten gelfix používate (mám za to, že je víc druhů, tak abych to nezkazila) Děkuji
MLADKOVCI
(upraveno)
6. 10. 2007, 9:43
@jad
Ahojky. Gelfix používám 2v1 a do sklovata se vaří cca 15-20 minut,ale to fakt poznáte krásně se budou lesknout.Kdyby něco napište.Dada.
jad
(upraveno)
6. 10. 2007, 11:15
@MLADKOVCI
a jěště se zeptám, jestli bych je mohla dát třeba do buchet?