(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
ke svatému přijímání - můj první dort
Potřebné ingredience
Maminky, toto je můj úplně první dort pro dceru. Dostala ho od nás k 1. sv. přijímání. Udělala jsem ho i díky vaší pomoci, všem ohromně chutnal a už mám objednávku od mamky a ségry. Měla jsem strašný problém s marcipánem, nešel vůbec vyválet so patřičných rozměrů. Mám na vás jednu prosbu o radu. Čím to, že mi stékal marcipán, jakoby se rosil a boky tekly dolů, tekl i krém kolem dokola, klouzal po tom marcipánu. Vypadalo to, jakoby na dort pražilo slunce, přitom byl v lednici. Nevíte, čím by to mohlo být? Vlhkem? Ale kde uchovat jinak dort?
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Gabžule
(upraveno)
18. 6. 2010, 12:00
LUCKYBE
(upraveno)
19. 6. 2010, 20:02
@Gabžule
Dííííky
darinka30
(upraveno)
14. 6. 2010, 17:56
blanuse
(upraveno)
14. 6. 2010, 12:08
krásný dortík, držím pěsti v dalším pečení, moc zkušeností s potahováním nemám, také se mi můj poslední dortík v lednici rosil, když jsem pak potahovala panenku pomazala jsem ji raději máslovým krémem a do ledničky /na verandu/ jsem ji raději nedala a dopadla dobře, jenže to byla skoro zima..
gooch
(upraveno)
14. 6. 2010, 11:14
Mě jednou takhle ten marcipán na stranách "tekl" protože jsem dala moc slabou vrstvu marcipánu a nebo když se krém dostane na marcipán tak to jakoby taje chce to zkoušet, jinak lednici nastavit na větší stupeň, jinak snad uchovat nejde
LUCKYBE
(upraveno)
14. 6. 2010, 13:05
@gooch
Moc děkuji za rady. Vlaďka
Handulka0
(upraveno)
14. 6. 2010, 9:16
Dávám také krém s pudinkem a nikdy se mi nestalo ,že by tekl.Musíte se držet pravidla -na 1 máslo přidat pudink ze 1/4l mléka
jajka5
(upraveno)
14. 6. 2010, 8:44
když děláte máslovopudingový, odložte si trochu máslového stranou a tím pomažte povrch stačí jen tenoučká vrstva na zalepení a vyrovnání povrchu, na chuti to nepoznáte,
luccka
(upraveno)
14. 6. 2010, 7:23
Dortík je krásný Měla jste tam málsový krém? Když se dá jiný, tak se totiž maracipán rozpouští.
LUCKYBE
(upraveno)
14. 6. 2010, 8:09
@luccka
Tak to je asi ono, měla jsem máslovo pudingový. Máslový nejíme, jak to udělat, abysem dort mohla potáhnout marcipánem a nemít jen máslový krém?
Andik15
(upraveno)
14. 6. 2010, 9:03
@LUCKYBE
nebo můžete zkusit ten šlehaný.... vyšlehají se celá vajíčka nad vodní lázní (cca 3 vajíčka), pak se tam přidá cukr, šlahá se to hodně dlouho (cca 20minut), pak to necháte vychladnout a nakonec tam zašlehat máslo. U nás nemáme rádi obyčejné máslové krémy (jsou takové hutné - no prostě nám nechutnají), ale tento je fakt výborný (dříve jsem dělala také pudingovo-máslový ). Tenhle šlehaný je ještě lepší, ale je také fakt - že je to pracnější... ale marcipán pak neteče... Jinak dortík je nádherný
LUCKYBE
(upraveno)
14. 6. 2010, 9:28
@Andik15
Hodně jsem o něm přemýšlela, našla jsem ho tady v receptech. Trošku mě zrazují ta syrová vejce. Jinak moc děkuji za typ a pochvalu. Díky