(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Žmolenkový meruňkový koláč
Potřebné ingredience
Kynuté těsto: 50g hery, 300 g hladké mouky, 60 g cukru moučky, 20 g droždí, 100 ml mléka, 1 vejce, špetka soli Náplň: 250 g meruněk, 250 g měkkého tvarohu, 1 vejce, 150 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr Žmolenka: 50 g hery, 80 g polohrubé mouky, 60 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr
Postup přípravy
Z droždí, lžičky cukru a 50 ml vlažného mléka připravíme kvásek. Změklou heru utřeme s cukrem a vejcem. Přidáme mouku, sůl, kvásek a zbylé vlažné mléko. Těsto necháme kynout. Pak ho rozválíme a vyložíme jím kulatou formu a necháme znovu vykynout. Celou plochu těsta potřeme tvarohovou náplní, kterou připravíme smícháním tvarohu s vejcem, vanilkovým cukrem a moučkovým cukrem. Na ni poklademe půlky meruněk, posypeme žmolenkou a dáme péct na 180°C asi 35 minut.
Žmolenka:Všechny suroviny zpracujeme rukama, až získáme posypku drobivé konzistence.
Tipy: Samozřejmě lze použít i jiné ovoce a žmolenku ochutit třeba skořicí, či oříšky....
Žmolenka:Všechny suroviny zpracujeme rukama, až získáme posypku drobivé konzistence.
Tipy: Samozřejmě lze použít i jiné ovoce a žmolenku ochutit třeba skořicí, či oříšky....
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
eisnerka
(upraveno)
11. 7. 2013, 13:40
výborný dnes jsem upekla,s tím tvarohem je bez chyby