(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Boloňská omáčka podle Apetitu
Potřebné ingredience
4lžíce oleje, 1 cibule, 2 stvoly řapíkatého celeru nakrájené, jedna velká mrkev nastrouhaná, balíček mletého masa (do půl kg), 200 ml vína, 1/2 kg čerstvých rajčat, sůl, pepř, muškátový oříšek.
Postup přípravy
Rozehřejeme olej, přidáme cibuli, necháme zesklovatět, pak přidáme nakrájený celer a mrkev a opět necháme smažit. Poté přidáme mleté maso, hodně rozmělníme, aby se opeklo ze všech stran. Zalijeme vínem (já použila bílé suché), necháme odpařit a přidáme rozmixovaná oloupaná rajčata. Osolíme, opepříme a necháme cca 3 hodiny propublávat. Vznikne hodně hustá omáčka, kdyby se vám to připalovalo, přilijte trošku vody. Ale nemá vzniknout tekutá omáčka, opravdu je hodně hustá.
Když je hotovo přidejte muškátový oříšek, já ho nedávala a i tak to bylo výborné. Podáváme s těstovinami - nejlépe špagety nebo tagliatelle. Omáčka se na to krásně chytá a drží. Navrch můžete posypat sýrem.
Poznámky: lepší omáčku na těstoviny jsem ještě nejedla. Mrkev je tam dost důležitá, bez ní by jídlo bylo hodně navinulé po rajčatech.
Víno se dá použít jak bílé, tak červené, ale suché.
Dobrou chuť
Když je hotovo přidejte muškátový oříšek, já ho nedávala a i tak to bylo výborné. Podáváme s těstovinami - nejlépe špagety nebo tagliatelle. Omáčka se na to krásně chytá a drží. Navrch můžete posypat sýrem.
Poznámky: lepší omáčku na těstoviny jsem ještě nejedla. Mrkev je tam dost důležitá, bez ní by jídlo bylo hodně navinulé po rajčatech.
Víno se dá použít jak bílé, tak červené, ale suché.
Dobrou chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé