(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
pařížský dort
Postup přípravy
OKOPÍROVÁNO
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Těsto: 3 vejce, 100 g cukru, 90 g polohrubé mouky, 20 g kakaa, 1 čajová lžička prášku do pečiva Krém: 2 šlehačky, 50 g cukru, 40 g kakaa Kromě toho: hořká čokoláda na posypání a marmeláda
POSTUP PŘÍPRAVY
Vymastíme a vysypeme nebo vyložíme pečícím papírem kulatou dortovou formu.
Příprava těsta: 3 vejce ušleháme se 100 g cukru, pak přidáme 90 g polohrubé mouky, 20 g kakaa a prášek do pečiva. Těsto vlijeme do formy a upečeme.
Mezitím svaříme za stálého míchání šlehačky s cukrem a kakaem, necháme vychladnout a odstát nejlépe do druhého dne. Druhý den z toho ušleháme hustý krém.
Upečené těsto potřeme marmeládou a ušlehaným šlehačkovým krémem.
Nakonec posypeme strouhanou čokoládou a necháme aspoň 4 hodiny odležet.
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Těsto: 3 vejce, 100 g cukru, 90 g polohrubé mouky, 20 g kakaa, 1 čajová lžička prášku do pečiva Krém: 2 šlehačky, 50 g cukru, 40 g kakaa Kromě toho: hořká čokoláda na posypání a marmeláda
POSTUP PŘÍPRAVY
Vymastíme a vysypeme nebo vyložíme pečícím papírem kulatou dortovou formu.
Příprava těsta: 3 vejce ušleháme se 100 g cukru, pak přidáme 90 g polohrubé mouky, 20 g kakaa a prášek do pečiva. Těsto vlijeme do formy a upečeme.
Mezitím svaříme za stálého míchání šlehačky s cukrem a kakaem, necháme vychladnout a odstát nejlépe do druhého dne. Druhý den z toho ušleháme hustý krém.
Upečené těsto potřeme marmeládou a ušlehaným šlehačkovým krémem.
Nakonec posypeme strouhanou čokoládou a necháme aspoň 4 hodiny odležet.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé