(recept
si oblíbilo 17 návštěvníků)
Kávový se šlehačkou a višněmi-náš oblíbený
Potřebné ingredience
6vajec, 300g cukr, vanilkový cukr, 90g polohrubé mouky, 90g škrobové moučky, 1 lžička prášku do pečiva, 1 lžička skořice, 2 lžíce instantní kávy, 1 -2 sklenice vypeckovaných višní (kdo má rád,dá 2), 3,5 smetany na šlehání (po 25ml), velká tabulková čokoláda na hobliny (200g), kočičí jazýčky na ozdobu (nebo dle fantazie)
Postup přípravy
Vejce vyšlehat s 6 lžícemi horké vody a s cukrem do pěny, Mouku,škrob, prdopeč a skořici prosát do hmoty a vmíchat, Přidáme instantní kávu,a promícháme.
Nalejeme do vymazané a vysypané formy (nebo vyložené papírem) a pečeme cca při 175- 200°C (podle toho,jak vám peče trouba)
Vychladlý korpus prokrojíme 2x,promažem vyšlehanou šlehačkou se ztužovačem (cukrem dle chuti),posypeme vypeckovanými višněmi.Další patro stejně.Sesazený dort obmažeme šlehačkou a oblepíme hoblinkami z čokolády (já je dělám škrabkou určenou na brambory)
Kolem dortu nastříkáme šlehačkové pusinky, zapíchneme jazýčky, a doprostřed nasypeme hoblinky z čokolády
Nalejeme do vymazané a vysypané formy (nebo vyložené papírem) a pečeme cca při 175- 200°C (podle toho,jak vám peče trouba)
Vychladlý korpus prokrojíme 2x,promažem vyšlehanou šlehačkou se ztužovačem (cukrem dle chuti),posypeme vypeckovanými višněmi.Další patro stejně.Sesazený dort obmažeme šlehačkou a oblepíme hoblinkami z čokolády (já je dělám škrabkou určenou na brambory)
Kolem dortu nastříkáme šlehačkové pusinky, zapíchneme jazýčky, a doprostřed nasypeme hoblinky z čokolády
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
kopretin.a
(upraveno)
20. 8. 2010, 17:56
no, já si říkala, že péct piškot na 200 stupňů je divný...a taky jo...nahoře se mi udělal tuhej škraloup a vevnitř to bylo tekuté chuťově výborné ale péct rozhodně zvolna...tak na 170 max
kopretin.a
(upraveno)
23. 8. 2010, 7:58
@kopretin.a
tak včera jsem ho nazdobila a vypadal moc pěkně a byl výborný...do korpusu dám příště trochu míň cukru, ale jinak mega úspěch
(Gabriška)
(upraveno)
23. 8. 2010, 11:03
@kopretin.a
Heli, děkuji S tím pečením-v receptu je cca 200,určitě záleží jak vám peče trouba.Já mám takovou starou mršku...ale už jsem na ni zvyklá....Klidně můžete péct od těch 170C, jak jste zvyklá Upravím to i v receptu pro ostatní. Díky za milé komentíky.Hezký zbytek léta
blanuse
(upraveno)
23. 6. 2010, 12:45
díky za super receptíky
(Gabriška)
(upraveno)
24. 6. 2010, 7:03
@blanuse
Blani,to jsou dorty,co u nás frčí. Časem vložím další-až nafotím Snad budou chutnat jako naší rodině
zdenale
(upraveno)
17. 6. 2010, 19:47
(Gabriška)
(upraveno)
17. 6. 2010, 20:49
@zdenale
Děkuji
Elvela
(upraveno)
17. 6. 2010, 15:36
ten vypadá hodně mňaminkově
(Gabriška)
(upraveno)
17. 6. 2010, 19:31
@Elvela
Děkuji
kopretin.a
(upraveno)
17. 6. 2010, 15:06
chtěla bych ho udělat manželovi k narozkám....ta instatní káva se tam jen nasype, nebo se to má rozpustit s vodou? díky
(Gabriška)
(upraveno)
17. 6. 2010, 19:42
@kopretin.a
Heli,udělat si dopředu silnou kávu-zalít trochou vody.Pak přidat do těsta 2 lžíce té vychladlé silné kávy. Ale zkoušela jsem i kdysi dát tam 2 lžíce sypké kávy,ale nerozpustila se,zůstaly tam po tom tučky.Chutově to nevadilo.Ale rozpuštěná je lepší Tak at se vám povede a manželovi at chutná
žabada
(upraveno)
12. 6. 2010, 15:35
nezbyl kousek? to bych si dala, mňam
(Gabriška)
(upraveno)
13. 6. 2010, 9:05
@žabada
Bohužel néé Ale vyzkoušejte
beckovka
(upraveno)
12. 6. 2010, 7:32
supe dort a určitě je vynikajícíc
(Gabriška)
(upraveno)
13. 6. 2010, 9:04
@beckovka
JarkaH
(upraveno)
11. 6. 2010, 15:32
to je švarlaďák, že ? můj každoroční narozeninový podle receptu z 40 let staré Burdy
(Gabriška)
(upraveno)
11. 6. 2010, 17:52
@JarkaH
Jestli myslíte Schwarzwaldský-tak není.Tento je kávový se skořicí.Ale podobný taky dělám My tyhle šlehačkové s višněmi můžem na X způsobů (časem vložím recepty) Dcera je taky vyžaduje na každé narozky ,občas se mi padaří ji ukecat na změnu.Recept mám od jinud
Gabžule
(upraveno)
11. 6. 2010, 15:30
(Gabriška)
(upraveno)
11. 6. 2010, 17:37
@Gabžule
Děkuji