(recept
si oblíbilo 41 návštěvníků)
Bezlepkový kynutý houskový knedlík z mikrovlnky
Potřebné ingredience
200g Jizerky, 2dcl vlažného mléka, 1 bezlepkový rohlík, 1 vejce, 10g droždí, troška cukru, sůl a lžíce oleje
Postup přípravy
Do misky dáte mléko, malinko ohřejete v mikrovlnce, pak dáte všechny ostatní suroviny a minutku zamícháte elektickým hnětačem. Těsto vložíte do silikonové formy a necháte půl hodinky kynout. Potom vložíte do mikrovlnky, přiklopíte a na cca 700W vaříte 5 minut.
Mažu recept s práškem do pečiva, protože s tímto se to nedá srovnat.
Krásně nadýchaný knedlík, vyzkoušejte a nebudete dělat jiné stejně jako já.
Původní recept je od Renáty M. http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=37199
Mažu recept s práškem do pečiva, protože s tímto se to nedá srovnat.
Krásně nadýchaný knedlík, vyzkoušejte a nebudete dělat jiné stejně jako já.
Původní recept je od Renáty M. http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=37199
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
iveta Š.
(upraveno)
25. 4. 2015, 9:03
Dá se ten bezlepkový houskový knedlík uvařit i v páře? Děkuji
LenkaP
(upraveno)
29. 8. 2014, 17:23
Výborný knedlík, vylepšila jsem ho nasekanou petrzeli a slaninou, je to superrychlovka a všichni jsme si moc pochutnali. Sladká varianta, jak psal někdo níže, musí byt také skvělá, určitě vyzkousime Lenka
Herta
(upraveno)
23. 2. 2013, 10:26
Dobrý den, jsme v bezlepkové dietě začátečníci a knedlík mám hotový jen mám málo výkonou mikrovlnu tak tam byl 10 minut a je fakt super díky Herta
channah
(upraveno)
24. 2. 2013, 12:18
@Herta
děkuji za pochvalu
trala
(upraveno)
11. 9. 2012, 21:31
výborný knedlík, dělala jsem v sobotu a synovi i manželovi moc chutnal, díky.
channah
(upraveno)
25. 10. 2012, 8:44
@trala
to jsem ráda a děkuji za komentář
Kavja
(upraveno)
30. 8. 2012, 22:28
Dobrý večer, právě knedlík dělám . Nemám silik.formu, tak sem dala do keramické misky. Misku sem vymazala, měla sem? Měla sem strach ji nevymazat, aby šel knedlík pěkně vyklopit. Vyklápíte ho hned nebo necháte vychladnout ve formě? Už je hotový , krásně nadýchaný a výborný . Jen uprostřed nedodělaný. Příště dám na 5,5 min vařit. Děkuji za bezva recept
channah
(upraveno)
11. 9. 2012, 20:52
@Kavja
děkuji
(Jola)
(upraveno)
19. 2. 2012, 22:19
Perfektní recept, nejlepší bezlepkový knedlík! Dcera ho jí i samotný. A zkusila jsem i sladkou variantu- dala trošku víc cukru, méně soli a vařila ve formě na muffiny s borůvkama- a taky super. Díky
ZdenkaJ2
(upraveno)
27. 11. 2011, 11:19
fantazie můj první bezlepkový knedlík a super, dala jsem sojové mléko a přidala guar. gumu a super, ukládám receptík a děkuju
leliška
(upraveno)
3. 10. 2011, 11:01
Moc děkuji za super receptík, trochu jsme upravily přípravu a jiný už neděláme. Ještě jednou velké díky Lenka
xynika
(upraveno)
21. 7. 2011, 21:08
Dobrý večer,mohu použít něco jiného,nebo to musí být silikonová forma?A ještě se chci zeptat,jestli pak mám dát do té misky vodu,když se to má vařit...já totiž v mikrovlnce pouze ohřívám Děkuji moc,Veronika+Lucka,která drží dietu 3 týdny a moc se těší na pořádný knedlík
channah
(upraveno)
5. 8. 2011, 17:08
@xynika
můžete použít cokoliv do mikrovlnky, třeba misku, do ní dáte těsto, necháte nakynout a dáte vařit, bez vody
eN :-)
(upraveno)
16. 6. 2011, 18:29
dneska jsem vyzkousela ... mame i bezmlecnou dietu, takze jsem mleko nahradila sojovym mlekem ... bohuzel se kvuli tomu knedlik droli, ale i tak knedlik moc moc chutny ... dekuji ... zase mame dalsi vec do jidelnicku
Péťa1
(upraveno)
6. 5. 2011, 14:53
Dobrý den,bohužel nemám možnost koupit v našem městě bezl.rohlík,nahrazujete ho burizony? Jsme nováčkové
channah
(upraveno)
1. 6. 2011, 16:44
@Péťa1
nemusí to být rohlík, dávám třeba toustový chleba, prostě bezlepkové pečivo
aksunas
(upraveno)
23. 1. 2011, 11:00
Dobrý den,chci se zeptat jakou konsistenci má mít knedlík,jestli jako na normální hladké těsto.S dietou začínám tak nemám zkušenost,díky
channah
(upraveno)
16. 2. 2011, 21:09
@aksunas
je to hladké těsto, malinko řidší, protože bezlepková mouka postupem času houstne, tak aby byl knedlík nadýchaný
Šemberka
(upraveno)
24. 11. 2010, 20:32
Dobrý den, knedlík je opravdu skvělý, jiné už nedělám. Synovi /4 roky/ moc chutná. Děkuji za super recept. Ivana F.
channah
(upraveno)
25. 11. 2010, 19:39
@Šemberka
díky za pochvalu a jsem ráda, že chutná
Andy
(upraveno)
27. 9. 2010, 13:08
Ptala jsem se na droždí. Doposud jsem si myslela, že je droždí zakázané pro bezlepk. dietu, ale toto jsem našla na internetu ... Jsem alergický na lepek. Můžu konzumovat čerstvé pekařské droždí? Droždí jako takové má přirozenou absenci lepku a můžete je tudíž bez problémů zařadit do svého jídelníčku.
laneri
(upraveno)
12. 10. 2010, 1:07
@Andy
v droždí je lepek, ale bezlepkové normální klasické droždí v kostce je takové ve stříbrném obalu s modrou vlaštovkou....
channah
(upraveno)
6. 10. 2010, 20:37
@Andy
ano, já nikdy neslyšela, že by v droždí byl lepek
Andy
(upraveno)
27. 9. 2010, 12:31
A droždí používate jaké? Sušené? V normálním je totiž kvasnicový extrakt z pšeničné mouky. Andy
fialka 75
(upraveno)
29. 12. 2010, 10:18
@Andy
to slyším prvně. Kvasnice používám jak klasické, tak sušené a krevní testy syna jsou v naprostém pořádku ... poptala jsme se i bratra, který je pekař a odpovědí mně bylo - připravuje se zkvašováním melasové zápary. Melasa se zředí s vodou, sterilizuje se, aby se zničily všechny mikroorganismy. A melasa je extrak z cukrové třtiny. Navíc, pokud by opravdu byly vyrobeny z pšenice, výrobce musí tuhle skutečnost uvést na obalu a tam nic takového není, ať vezmu droždí Fala, Noli apodob ....
rencaro
(upraveno)
10. 6. 2010, 19:49
Ahojky, taky chválím. Vypadá opravdu dobře. Nevíte někdo nějaký zaručeně dobrý bezlepkový moučník? Díky moc Renata
hrusticka84
(upraveno)
10. 6. 2010, 19:43
velká pochvala takovejhle bezlepkovej jsem ještě neviděla
channah
(upraveno)
13. 6. 2010, 13:12
@hrusticka84
Helenko, což o to, že jsi ho neviděla, ale co teprve, jak chutná Díky za pochvalu a určitě vyzkoušejte, fakt je to pohádka